≫ 

Otkrivamo koje su sve zvezde tajno išle pod nož kako bi sakrile svoju ćelavost

Ćelavost više nije nemoguće rešiti

  • 3

Broj muškaraca koji se podvrgavaju transplataciji kose se trostruko uvećao zahvaljujući zvezdama kao što su Vejn Runi, Šejn Varn i Džek P. Šepard.

Pre deset godina, to je bilo nešto o čemu muškarci nisu hteli da pričaju, ali ni da rade nešto povodom toga. Sada je konačno ovaj muški tabu, ćelavost, razbijen i muškarci imaju više opcija da je se reše.

Poznate ličnosti, kao što je Vejn Runi, podvrgle su se operaciji u tajnosti.

Foto: twitter/Everton

Broj operacija se od 2016. godine skoro tri puta uvećao. Tada j ebilo 225.779 pacijenat, a godinu dana kasnije bilo ih je 635.189 koji su otišli pod nož.

Neki od muškaraca nisu spremni da priznaju da su se podvrgli ovom zahvatu. Doktor Besam Farjo, koji ima klinike u Mančesteru i Londonu, jedan je od najboljih hirurga u ovoj oblasti, otkrio je da postoje mnoge javne i poznate ličnosti koje su se podvrgle operaciji.

- Po mom mišljenju, Bredliju Kuperu je neko odradio odličan posao na njegovoj kosi. Isto mogu da kažem i za Stalonea, kao i za Mel Gibsona. Za Travoltu ne verujem da je bilo šta radio, ali on nosi dosta umetaka i perika. Nedavno smo mogli da ga vidimo i potpuno ćelavog, rekao je doktor.

Foto: Profimedia

Po njegovom mišljenju broj muškaraca stalno raste, a oni koji su spremni da promene svoj izgled za ovaj zahvat plaćaju oko 8.000 evra.

- Porast broja operacija vođen je i uticajem poznatih ličnosti. Izrazi poput “metroseksualac” je sada već zastareo, ali sve što je započelo sa tim trendom i tada bilo čudno, danas je postalo uobičajeno. Više vodimo računa o sebi i manja je stigma oko muškaraca koji brinu o svom izgledu, dodao je doktor.

Porast broja pacijenta dovodi i do smanjenje cene zahvata, ali i promene mišljenja o muškarcima koj iidu na ovakve operacije. Više od jedne trećine muškaraca pati od nekog oblika gubitka kose do 30. godine života, a veliki broj njih oćelavi do 50.

Postoje dve vrste transplatacije kose. Jedna podrazumeva stimulaciju folikula sa skalpa pacijenta, a popularno je jer ne ostavlja ožiljke. Zahvat može da traje i do 10 sati.

Drugi način je transplatacija kose sa drugih tkiva na telu. Mora da se radi u lokalnoj anesteziji i pod mikroskopom. Operacija može da traje do 12 sati, a kosi treba i do 4 meseca da počne opet normalno da raste.

Foto: Tanjug/AP

Postoje izvesni rizici kada je reč o transplataciji kose, pogotovo kada se neko odluči za jeftiniju verziju operacije.

- Postoji porast broja ordinacija koje neetički obavlajju ove transplatacije za manje para. U najgorem slučaju pacijent završava sa nečim što uopšte ne izgleda kao prirodna kosa, rekao je doktor.

Neprirodni i loši komadi koji se transplantiraju mogu da izgledaju neprirodno, da stvore užasne ožiljke i da uopšte ne urade ništa. Ne samo da ćete ostati bez para već će to što ste dobili loše da utiče na vaše samopouzdanje, psihičko zdravlje i samopouzdanje. Zato svoje poverenje poklonite provereno dobroj klinici.

(Telegraf.rs/mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    1. mart 2019 | 13:22

    Da je to dobro nebi on bio celav

  • Boki

    1. mart 2019 | 13:17

    To je sve filozofija nema sakrivanja zivot je takav al ok lepsi su mnogo Slovaci od svog naroda msm ja sam Srbin al sam iskren slovakinje su prelepe

  • Mirko

    3. mart 2019 | 08:46

    Ne mogu da verujem da je ova tema, posle toliko godina, neki tabu i da su ljudi i dalje skepticni povodom svega. U celom svetu je to tako normalno, samo se kod nas i dalje pravi pitanje. Samo vracate ono sto ste slucajem genetike prerano izgubili. Pa sta je lose u tome :) Radio sam pre 8 godina kod dr Marije Balkovic, pa ni tada, a ni sada ne zalim uopste sto sam se odlucio na taj korak. Jer je rezultat super...trajan i prirodan.Zena je obavila sjajan posao, zaista. Ako je jos tada sve bilo ok, mogu misliti koliko je sada sve jos bolje, posle toliko godina rada i iskustva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA