Napokon otkriveno koliko dugo ženama treba da se zaljube u muškarca

Do sada je većina nas shvatila da definitivno postoje neke razlike između muškaraca i žena kada se radi o zaljubljivanju

  • 3

Zaljubljivanje je divlja vožnja. Postoji nešto u vezi sa povezivanjem sa nekim drugim na tako dubokom nivou, neki mali trn koji vas samo pogodi u samo središte srca. Ali, do sada je većina nas shvatila da definitivno postoje neke razlike između muškaraca i žena kada se radi o zaljubljivanju. Koliko tačno je potrebno da se žena zaljubi može zavisiti od nekoliko varijabli, kao što je, na primer, vremenski okvir kada ona oseća da je pravo vreme da se u potpunosti otvori.

Da li ste seljak ako se izuvate u gostima? Evo šta kažu bonton, higijena i običaji!

Ali, pre nego što se upustite u priču o tome koliko dugo traje proces zaljubljivanja kod žena, važno je razumeti da su žene biološki programirane da se zaljube. Saša Aurand, socijalni psiholog i stručnjak za privlačenje, i Ajrin Fehr ekspert za odnose, pokušavaju da objasne koliko to tačno traje sam proces zaljubljivanja.

Prema Aurandu, osnovni princip zaljubljenosti se delimično svodi na ideju da imate dobra iskustva sa nekom osobom. Pod pretpostavkom da je vaša prva interakcija sa tom osobom bila pozitivna, postoji šansa da ćete nastaviti da razvijate osećanja. A pod pretpostavkom da ta osoba ispunjava standarde koje ste zamislili za vašeg idealnog partnera, šanse da "kliknete" sa tom osobom se povećavaju.

UKUSNIJE NEGO NA SELU: Ovo voće možete sami da uzgojite iz njegovog sopstvenog semena

- Mi pravimo kontrolne liste na osnovu naših kriterijuma, obično bazirana na našim verovanjima, prošlim iskustvima, pozadinom i prethodnim odnosima. Ona osoba u koju se zaljubimo mora proći naše kriterijume ili će biti svrstana u kategoriju "samo prijatelji "." - kaže Aurand.

Iako ovo može izgledati kao proces koji uzima ozbiljno vreme, i Fehr i Aurand, primećuju da je zaljubljenost nešto što se u suštini može dogoditi u bilo kom trenutku, a ponekad čak i od prvog trenutka (ljubav na prvi pogled).

Foto: Pixabay.com / Koliko dugo ženama treba da se zaljube?

- Ljubav na prvi pogled je i dalje moguća. Ali, ako dame imaju sve ovo da procene, kako onda na prvi pogled mogu saznati da li neko ispunjava njihove lične kriterijume - da li se i žene zaljubljuju na prvi pogled? - kaže Aurand.

- Dok se osećaj zaljubljivanja brzo događa, žene koje prevazilaze osećaj zaljubljivanja u osećaj prave ljubavi, proveravaju svog partnera polako. Ali, zahvaljujući biologiji, u nekim slučajevima, žene su u stanju da prilično brzo procesuiraju prikladnost partnera.- kaže Fehr.

- Sve ovo je podsvest, pa ako primetite da žene komuniciraju sa drugima - stoje, hodaju, pričaju, gledaju, ili čak ako vas podsećaju na nekoga kome verujete, lako je proveriti sve ove kriterijume. -  objašnjava Aurand.

Ukratko, Aurand zapaža da je ljubav "kombinacija lične istorije, preferencija i hemikalija." Fehr se slaže da lična istorija može igrati prilično važnu ulogu u brzini kojom se žena može zaljubiti.

- Ženama čije je poverenje izdano trebaće duže (ili nikad) da se zaljublje. Postoji samo jedna stvar koja može izazvati ljubav pre svega, a to je poverenje.- kaže Fehr.

Dakle, ako se pitate da li je potrebna galerija vaših slika da bi se neko zaljubio u vas, odgovor je nije. Potrebno je da samo probudite poverenje u toj osobi.  A ako se pitate kako sigurno da znate da li ste zaljubljeni u nekoga, pogledajte unutar sebe jer već znate odgovor.

Daljinac

(Telegraf.rs / elitedaily.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma istina pricaj sta hoces

    30. april 2018 | 20:33

    Brzina zaljubljivanja zene u muskarca zavisi od njegovog materijalnog statusa. Brzina puta tezina jednako sila inercije, naravni ljubavne inercije. Tako je bilo i uvek ce biti.

  • Bjanka

    30. april 2018 | 20:53

    Ako se dobro potrudio u udvaranju ja sam se zaljubila. Ako nema paznje i truda ja sam nezainteresovana i daleko od zaljubljivanja

  • Ika...

    30. april 2018 | 21:59

    Sve zavisi od njegovog ponašanja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA