≫ 

Objavila je pismo u kom se žali da je verenik uzima zdravo za gotovo, a onda joj je on objasnio šta je zaista ljubav

Žene u porodici često su shvaćene olako i ne dobijaju prizanja za ono što rade, mada , ponekada ne shvataju da muškarci to rade na svoj način

  • 6

Održavanje kuće i staranje o deci koje na sebe preuzimaju žene nije nimalo lak posao pogotovo je teško ako ne nailazite na razumevanje vašeg partnera.

Napravio je svinjac u kući kako bi proverio da li će ga njegova devojka počistiti i istog momenta saznao da li je ona "Ona prava"

Amelija Lamont je majka dvoje dece koja je rešila da dobije sve zasluge koje zaslužuje. Odlučila je da objavi šaljivu poruku na Instagramu kako bi njenom verenuku pokazala koliko je on uzima zdravo za gotovo.

U otvorenom pismu njenom vereniku, Lamont je objasnila kako se oseća.

Amelija Lamont je samo želela malo priznanje od svoje porodice. Kao što je ova australijska blogerka, babica i konsultant za spavanje napisala na Instagramu, žena se može umoriti kada pazi kuću i čuva dvoje male dece - pogotovo kada misli da njen rad nije cenjen. U otvorenom pismu koje je uputila svom vereniku, Amelija je objasnila da se oseća kao da je on uzima zdravo za gotovo.

Ovo je njeno pismo:

- Volim te, ali si u posledne vreme zaboravio ko sam i šta radim. Ja sam tvoj partner više od 12 godina, tvoj prijatelj, i to najbolji prijatelj i što je najvažnije majka tvoje dece. Ali, u skorije vreme, se osećam kao da sam samo čistač za bebe, cimerka i da sam tu samo da odnesem odeću na pranje. Čujem te glasno i jasno - ali niko više ne zaslužuje 6 sati u spa centru od nas mama. Zapravo, ono što mi najviše smeta je tvoj stav. - napisala je Amelija na svom Instagram profilu.

Amelija je nastavila da ističe stvari u kojima njen verenik uživa svakodnevno - jede lepu večeru posle dugog dana rada, ima čistu odeću, mekane peškire da se obriše, da odlazi u krevet u krevet gde je čista posteljina. Problem je u tome što ona sve to radi da bi njegov život bio prijatan, a ne oseća da on to ceni.

 

Ona je istakla da čak ima običaj i da mu kupuje nove majice, što je prava noćna mora kada sa sobom mora da vodi dvoje male dece. To radi jer zna da mu trebaju nove majice, ali se i dalje oseća nedovoljno cenjeno.

- Volim te i zbog toga sam se nesebično davala iz dan u dana, ali gde je zasluženo priznanje ? Lepa večera? Lep frizura? Hvala što si mi očistila fleku sa majice. Ovi novi fleneli su raj. Hej, hvala ti što sam dobio nove majice. Ne, ništa od toga! Nisi pokazao ni zahvalnost, ni poštovanje. - nastavila je Amelija.

Njeno pismo je odjeknulo kod svih ostalih mama na Instagramu, od kojih su mnoge složile da dele slične frustracije sa Amelijom.

Ali, "Lamont drama" se nije završila sa njenim postom. Njen najnoviji Instagram post je odgovor na pismo njenog verenika. Iako je shvatio zašto je ona uznemirena, imao je nekoliko pritužbi. Napisao je:

- Volim te, stvarno te volim ... ali ti sve to shvataš pogrešno ... vidiš moj mozak je stalno okupiran poslom da bih obezbedio sve što treba za porodicu, žongliram sa 10 lopti odjednom, nosim mnogo različitih šešira, pre svega, trudim se da mi, kao porodica, imamo krov iznad glave... krov ispod kog možemo da spavamo i da budemo bezbedni i sigurni noću.

Kako je njen verenik nastavio da objašnjava, nije to da on ne ceni njen rad. Umesto toga, mislio je da su njegove akcije znak zahvalnosti. Zato se navikako na čistu kuću jer je ona uvek takva. On primećuje čist veš, ali ne želi da je probudi kako bi joj se zahvalio što je skinula fleke, kad zna da je cele noći bila budna sa bebom.

 

Iz njegove perspektive, Ameliji bi trebalo da bude očigledno da je zahvalna za ono što radi:

- Čista posteljina? Izvinjavam se. U mojoj glavi sam ti odao priznanje što je čista, ali zar stvarno to moram reći na glas? Majice? Mislio sam da bi volela izgovor za šoping. Kuvanje ... pa znaš koliko sam zahvalan za to... pa mislio sam da znaš.  Kad završim svaki obrok, odnesem posuđe u mašinu za pranje sudova. Mislio sam da su moje akcije pričale glasnije od reči. - napisao je Amelijin verenik.

Njen verenik je primetio da je odobravanje njenog pismena od drugih žena na Instagramu dokaz toga koliko su kod žena česta osećanja koje ima i njegova verenica. Želeo je da sve žene znaju da, "iako vam on ne zahvaljuje za sve što radite", on "ceni sve što radite". I dok je voljan da prizna da on i drugi muškarci možda nisu dobri kada se radi o prepoznavanju osećanja žena koje vole, on želi da Amelija zna da ona nije jedina osoba koja se oseća necenjeno u toj vezi. Kako ističe, postoje "dve strane medelje", i da i on želi neko priznanje. Zaključio je:

-  Sve što ja radim je za nas. - napisao je Amelijin verenik.

(Telegraf.rs / dearly.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ја

    17. maj 2018 | 16:51

    Углавном и та жена иде и на посао. Или чак и једина издржава породицу, па је, када уморна дође са посла водећи и дете из вртића, његово излежавајуће величанство пита шта је донела за ручак. И зановета због нереда и слично. Највеће ленчуге највише звоцају по форумима. Ко је крив? Мајке које су од синова направиле паразите људског рода.

  • Mima

    17. maj 2018 | 16:26

    Jadna je majka kojoj je teško čistiti i brinuti o svojoj deci

  • JaTiOn

    17. maj 2018 | 15:53

    Ženski i muški pogledi na život i porodicu, ali muškarci ne znaju to da pokažu kao žene. Još preovladava mišljenje da muškarac mora biti mužijak koji ne smije pokazati slaboszi, a za muškarce "hvala" i "oprosti" su slabosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA