Ljubav ili mržnja? Kratak film će vas naučiti da prepoznate nasilje u vezi (VIDEO)

Kratak film šalje veoma važnu poruku

  • 0

Kada neko spomene nasilje u vezi obično nam na pamet odmah padne fizičko nasilje, ali je psihičko nasilje nekad mnogo gore.

Da li kršite zakon ako "šljepnete" dete po guzi i koja je kazna za to? Srbi ne znaju razliku između batina i vaspitavanja

Psihičko nasilje je podjednako pogubno, a o njemu se ne govori dovoljno i ponekad ga je mnogo teže prepoznati. Humanitarna organizacija Day One snimila je kratki animirani film "Sunshine" u kojem je u nešto manje od tri minuta prikazan početak i razvoj jedne nasilne veze.

Nasilje može da bude i fizičko i psihičko Foto-ilustracija: Profimedia, Pixabay

Film je napravljen kako bi ženama pokazao kako da razlikuju ljubav od zlostavljanja. Od početka do kraja filma psihičko nasilje sve više i više eskalira, a upravo to je obrazac koji se najčešće ponavlja u svim nasilnim vezama. Sve to kreće polako, a onda postaje sve gore i izraženije, pa se prividno opet vraća u normalu, a zatim još jače eskalira.

Na kraju filma stoji poruka u kojoj piše da jedan od tri tinejdžera ili tinejdžerki trpi neki oblik nasilja u romantičnoj vezi. Stoji i pitanje da li poznajemo razliku između takvog odnosa i ljubavi.

(Telegraf.rs/super1.net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA