≫ 

Prodao je sve što je imao da bi kupio bicikl, ali ni najveća beda ga nije sprečila da pređe 10.000 km i započne najlepšu ljubavnu priču

Bilo je to drugačije vreme, putovao je 5 meseci, spavao pod vedrim nebom i menjao slike za hranu, ali je na kraju ipak uspeo da dođe do žene koju je voleo

  • 2

Da život piše romane pokazuje nam i Indijac Pradiumna Kumar Mahanandia. Njegova ljubav ne zna za granice, kako prostorne, tako i za granice fizičkog napora. Slikar iz Indije je biciklom prešao 10.000 kilometara, da bi zaprosio muzičarku Šarlot Von Šedvin iz Švedske. Danas su zajedno više od 40 godina, a sve je počelo potpuno neočekivano.

Hiljade turista je izglasalo: Ovo je najbolje ostrvo u Evropi (FOTO)

Kumar je rođen 1949. godine u malom indijskom selu, a 24 godine kasnije Kumal se obreo u Nju Delhiju gde je studirao umetnost i zarađivao za život kao ulični slikar. Na jednoj ulici mu je prišla mlada, plavokosa Šveđanka i zamolila ga da uradi njen portret. Ta Šveđanka se zvala Šarlot i u to freme je studirala flautu u Londonu.

- Kada se pojavila ispred mene, osetio sam kao da lebdim. Teško je rečima opisati taj osećaj. Oči su joj bile tako plave, velike i okrugle. Činilo mi se kao da ne gleda mene već u moju unutrašnjost, poput rendgena. - priseća se Kumal.

On je bio toliko nervozan i plašeći se da neće uraditi portret kako treba, zamolio ju je da se vrati drugi dan.

- Šarlot se vraćala tri puta i naslikao sam joj tri portreta. Nakon što je došla drugi put, osetio sam da je to ona, to je ta žena. Otkrio sam da je ta žena, žena mog života. Rekao sam joj na lošem engleskom: "Ti češ biti moja žena, bilo je suđeno da se sretnemo, tako je zapisano na nebu. - kaže Kumal.

Šarlot je tada imala svega 19 godina, ali se nije prepala toga što joj slikar rekao, već je odlučila da mu pruži šansu. Proveli su zajedno dve, tri nedelje pre nego što se ona vratila u Švedsku. Ljubavna priča se tada mogla završiti, ali na svu sreću nije.

Mladi slikar Kumal je odlučio da se bori za svoju ljubav. Za početak, redovno su se dopisivali, a nakon godinu i po dana Kumal je odlučio da proda sve što ima, pa da kupi polovni bicikl kojim će krenuti na put od skoro 10.000 kilometara (preciznije 9700) kako bi video Šarlot. Kumal je imao malo novca, ali nekoliko dobrih ljudi, koje je upoznao putem mu je pomoglo da izdrži put do kraja.

- Najveća prepreka su mi bile moje sopstvene misli, moje sumnje. Želeo sam da putujem avionom da bih brže stigao, ali nisam imao novca pa sam krenuo biciklom. - kaže Kumal.

Njegovo putovanje je trajalo skoro pet meseci. Krenuo je iz Nju Delhija, bickilom se prevezao kroz Pakistan, Avganistan i Iran da bi došao do Turske i ostatka Evrope. Ponekad je išao i autostopom ili se ukrcavao na voz. Spavao je u vreći za spavanje pod vedrim nebom. Slikao je putem i slike menjao za hranu.

- Upoznao sam puno prijatelja, hipija, koji su me hranili, davali su mi savete, pokazivali mi kojim putem da idem.. Nisam bio sam. Ni jednom na tom putu jednom nisam sreo čoveka koji mi se nije dopao. Bilo je to drugačije vreme, drugačiji svet pun ljubavi, mira i slobode. - kaže Kumal.

- Uvek postoji način da se nešto ostvari, ako postoji volja. Sve je moguće! Sve zavisi od toga kako razmišljate. Strah i sumnja su dva najgora neprijatelja koji vam život čine teškim. - dodao je Kumal.

Kumal je na kraju stigao do Švedske, Šarlot je tada živela u Getinburgu. Upoznao je njene roditelje, a potom ju je zaprosio. Pristala je, a sada su u braku više od 40 godina. Trenutno žive u Švedskoj, imaju dvoje dece, a ljubav između njih je jača nego ikad. On je danas poznati umetnik koji svoje slike izlaže širom sveta. Uz to radi i kao savetnik u švedskom Centru za kulturu i umetnost.

VIDEO: Genije iz vojske: Sve što niste znali o novoj devojci Breda Pita

(Telegraf.rs / Izvor: nationalgeographic.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA