≫ 

Evo koliko godina partner treba da bude stariji od vas kako se vaš brak ne bi završio razvodom, a koliko da bi zauvek bili srećni

Svima nama je poznato to da su godine samo broj i da ih prava ljubav ne broji, ali...

  • 4

Kada su u pitanju ljubavni i emotivni odnosi, razlika u starosti između partnera igra veliku ulogu i može da utiče na njihov odnos i eventualnu mogućnost raskida ili razvoda.

Ove 3 stvari otkrivaju da li je vaš partner "onaj pravi"

Razlika u godinama ima itekakav uticaj na to da li će vaša bajka trajati do kraja života ili će nestati sa sledećim lastama. Istraživanje Univerziteta Emori u Atlanti pokazalo je koja je idealna razlika u godinama kada su u pitanju partneri koji žele da sklope brak, a podaci su prikupljeni nakon ispitivanja u kome je učestvovalo 3.000 osoba. Otkriveni su i neki zanimljivi podaci o razvodu, deci i emotivnom stanju.

Foto-ilustracija: Profimedia

Parovi kod kojih postoji 5 godina starosne razlike imaju 18 odsto veću šansu da se razvedu u odnosu na one parove kod kojih je jednogodišnja razlika. Partneri sa jednom godinom razlike imaju samo 3 odsto šansi za prekid odnosa, dok verovatnoća za razvod skače do 34 odsto ukoliko je razlika 10 godina. Osobe sa razlikom od 20 i više godina imaju čak 95 odsto šanse da prekinu zajednički život. Statistički podaci ukazuju da supružnici s jednogodišnjom razlikom imaju najveće šanse da njihov brak bude uspešan i trajan.

Razlika u godinama nije jedini pokazatelj stabilnosti i uspešnosti braka. Stručnjaci su došli do zaključka da parovi koji su dobili dete pre venčanja imaju 59 odsto manje šansi za prekid emotivne veze u odnosu na one bez dece. Još jedna zanimljivost je ta da su se parovi koji su zajedno dve godine 43 odsto manje razvodili u odnosu na one koji su zajedno ispod dve godine. Parovi koji su proslavili 10. godišnjicu braka 94 odsto manje su se rastajali u odnosu na ostale.

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @ Kiki

    2. oktobar 2018 | 14:31

    Kad partneri glume supružnike to kratko traje A kad brak shvate kao trajnu vezu E tad je trajna

  • JaTiOn

    2. oktobar 2018 | 15:48

    Brak nije ništa drugo do obostrani kompromis i oni koji to znaju, za njih nema zime

  • BASA

    2. oktobar 2018 | 16:48

    Brak je " Lova busi gde burgija nece " !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA