Najlakši način da proverite da li nosite pravo ili lažno krzno

U moru kopija, teško je prepoznati pravo krzno

  • 5

Kako ne biste postali žrtva prevare ukoliko kupujete neki komad od krzna, obavezno obratite pažnju na neke detalje.

Zagreb dva dana priča o zanosnoj dami u crnom koja je prošetala gradom (FOTO)

Ako je komad pravi, onda će imati i pravu etiketu koja će vam reći o kom je krznu reč. Ukoliko je zapravo reč o kopiji, na etiketi nećete ni videti reč krzno.

Foto: Guliver/Pietro D'Aprano/Getty Images

Ako znate da neki brendovi provereno koriste pravo krzno onda se odlučite za kupovinu u njihovim radnjama. Takođe, na internetu možete pronaći stranice sa proizvođačima koji prodaju lažno krzno kao pravo. Zato, budite oprezni.

Cena će vam mnogo otkriti o kakvom je krznu reč. Pravo krzno je basnoslovno skuplje od lažnog, tako da ne možete kupiti jaknu sa pravim krznom za 5.000 dinara. Nemojte nasedati na marketinške trikove.

Dodirnite krzno i znaćete da li je pravo. Pravo krzno je nežno na dodir, pada u nežnoj i suptilnoj liniji, prolazi vam kroz prste i imate osećaj ako da mazite mačku. Lažno krzno je grubo na dodir i oseća se kao veštačko pod prstima. Može da se lepi kada je vlažno napolju, a može i da se linja.

Foto: Pixabay

Ova provera je malo dramatična jer podrazumeva da plamenom testirate krzno. Ako je krzno pravo kada ga prinesete plamenu osetićete miris sličan onom kada spalite kosu. Lažno krzno imaće miris otopljene plastike i topiće se poput plastike.

Probajte da probodete krzno iglom. Ako ona prolazi glatko onda je vaše krzno lažno. Kod pravog krzna moraćete malo više da se pomučite kako biste provukli iglu kroz njega.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SMB

    23. decembar 2017 | 17:49

    Upaljacem probajte :)

  • Monitor

    23. decembar 2017 | 19:50

    Najsigurnije je zapaliti pa mirisati. Što duže gori sigurnost je veća.

  • T za Teslu

    24. decembar 2017 | 09:58

    Danas je na zalost pravo krzno jeftinije od vjestackog. Ko god nosi pravo krzno trebao bi pre placanja da dobije 10 jakih samarcina na kasi i da se udarcima nogom u zadnjicu isprati do izlaza... Go VEG.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA