≫ 

Fotka koja menja istoriju: Vog je prvi modni časopis koji je objavio sliku žene sa hidžabom (FOTO)

Popularan magazin je već dugo na meti oštrih kritika zbog nedostatka raznovrsnosti u prikazivanju ženske lepote

  • 0

Britanski Vog je promenio istoriju jer prvi put u 102 godine postojanja ovog magazina naslovnicu krasi žena koja nosi hidžab. Neno ime je Halime Aden (20) i nalazi se na naslovnici majskog izdanja, a pored nje tu se nalazi još osam žena.

Otkriveno kako bi danas savršeno žensko telo trebalo da izgleda, a zahtevi muškaraca su jezivi

Halime je tako i zvanično postala prva žena s hidžabom koja se nalazi na naslovnici Voga od njegovog osnivanja 1916. godine.

 
A post shared by British Vogue (@britishvogue) on

Na naslovnici se još nalaze i Adut Akeh, Radika Nair, Jun Jang Bae, Fareta, Fren Samers, Vitoria Ćereti, Paloma Elseser i Selena Forest. Aden i Akeh imaju zajedničku istoriju jer su obe rođene u izbegličkom logoru Kakuma u Keniji.

 
A post shared by Halima (@halima) on

Popularni magazin je već dugo na meti kritika zbog nedostatka raznolikosti, a u aprilu prošle godine objavljeno je da će ulogu urednika prvi put preuzeti muškarac Edvard Eninful, ali i pored ove uredničke promene, Vog je već u januaru ove godine kritikovan zbog naslovnice na kojoj su s enalazile Nikol Kidman i Margo Robi.

Daljinac

(Telegraf.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA