≫ 

Najbolji i najgori materijali koje možete da obučete kada je napolju pakleno toplo

Ovih dana se borimo sa time šta da obučemo kada je napolju toplo i sparno vreme

  • 0

Teško je odlučiti se ovih dana šta obući jer je temperatura ujutru malo niža,a li se po povratku sa posla ili u popodnevnim časovima živa popne dosta visoko u termometru pa se često preznojavamo.

Leto je idealno za seks - zbog ovoga smo u vrelim danima raspoloženiji za akciju nego zimi

Zbog toga je jako važno od kog je materijala odeća koju nosimo. Ukoliko želite da iozbegnete nepotrebno znojenje i da možete da se lagodno krećete birajte sledeće materijale.

Pamuk

Birajte odeću koja je od pamuka. Foto: Pixabay.com

Na prvom mestu je pamuk koji dozvoljava slobodnu cirkulaciju vazduha između kože i okoline te se na taj način telo ne pregrejava. Odličn upija višak znoja i štiti kožu pa uvek birajte pamučne stvari kad god ste u prilici. Pamučna duga haljina može da vas rashladi jer se materijal slobodno kreće oko vašeg tela.

Lan

Poput pamuka, lan je prirodni materijal sa velikom moći upijanja. Neće se lepiti za vašu oznojenu kožu i neće vam smetati u vožnji i kretanju.

Svila

Za one koji imaju malo skuplji ukus, svila je sledeća na spisku. Ona nema moć upijanja kao pamuk i lan ali je odlična u rashlađivanju tela. Laka je za nošenje, a savetujemo vam i da spavate na svilenoj posteljini.

Žeršej

Reč je o pletenom materijalu koji je originalno napravljen od vune, a sada se pravi od kombinacije vune, pamuka i sintetičkih vlakana. Fleksibilan je i veoma prijatan tokom vrelih letnjih meseci.

Kako biste izbegli toplotn eudare na koži i sprečili pregrevanje tela izbegavajte sledeće materijale.

Teksas

Farmerke sačuvajte za neko drugo doba godine. Foto: Pixabay.com

Težak je sam po sebi i ne dozvoljava koži da slobodno diše, pa nošenje uskih farmerki na posao i nije baš najbolja ideja.

Poliester

Odličan je jer se ne pegla, ali... Ne upija znoj i možete se osećati neprijatno kaad se oznojite u javnosti.

Somot

Idealan je za zimu, ne i za leto.

Najlon

Reč je o sintetičkom materijalu koji je možda praktičan, ali uopšte nije upijajući materijal i može da izazove pregrevanje tela. Mnogi sportski brendovi ga koriste zbog toga što je veoma elastičan.

(Telegraf.rs/independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA