≫ 

Izmislila je novu veličinu: Posle ove odluke Kloi Kardašijan, modna industrija više nikad neće biti ista

Sestre Kardašijan rešile su da uvedu neke velike promene u modnu industriju

  • 1

Brend Kloi Kardašijan počeo je da prodaje pantalone broja koji se nalazi između onog koji je za normalnu kilažu i plus sajz devojke kako bi izašli u susret devojkama koje imaju obline.

Veću guzu u životu niste videli: Kada je prsata plavuša prošetala plažom, nema ko se nije okrenuo (FOTO)

Reč je o veličini 15. Na ovaj korak brend se odlučio nakon što je oko 50 odsto prodatih artikala vraćeno zbog neodgovarajuće veličine. Malo istraživanja pokazalo je da je razlog za to što je veliki broj žena za onu veličinu između, pa su odlučili da naprave broj koji će odgovarati proporcijama žena koje imaju izražene obline.

Објава коју дели GOOD AMERICAN (@goodamerican) дана

Veličina 15 biće zastupljena u modelu koji se zove “Good Curve collection” (kolekcija za dobre obline). Eksperti iz modne industrije otkrili su da nikada pre nisu čuli za ovaj broj. Veličine koje godinama postoje u modnoj industriji zasnovane su na Internacionalnoj tablici telesnih proporcija koja trenutno ne uključuje veličinu 15. Trenutno se veličine kreću od 00 do 24 i nijedna veličina nije nazvana plus sajz koja u mnogim brendovima predstavlja veličinu 14 i 16.

Објава коју дели GOOD AMERICAN (@goodamerican) дана

Ovaj problem je nastao usled nemogućnosti da se odredi prosečna veličina žena. Mnogi u modnoj industriji dele mišljenje da je to upravo veličina 14. Pored brenda Kardašijan, sve više proizvođača suočava se sa sličnim problemom.

U Kardašijan brendu ističu da je njihova linija nastala kako bi ženama pomogli da nađu par savršenih farmerki, a da istovremeno prihvate svoje telo i budu ponosne na to kako izgledaju.

VIDEO: Kako će muškarci izdržati? Ovo je najprovokativnija haljina

(Telegraf.rs/businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA