≫ 

NOĆNA MORA SVAKOG RODITELJA: Šta raditi kada vas dete uhvati u seksu?

Roditelji nikako ne bi voleli da ih njihovo dete zatekne u ovoj nezgodnoj situaciji, ali ona će se kad tad desiti

  • 3

Vaše dete je ušlo u spavaću sobu u sred akcije. Skačete sa partnera, pokrivate se i vičete da izađe iz sobe. Pogrešno! Biti "uhvaćen na delu" u ovakvim momentima dešava se jako često. Ono što je najvažnije jeste pravilno odreagovati.

Oralni seks u trudnoći može da ugrozi zdravlje i trudnice i bebe

Potpuno nezamisliva stvar otkriva da li je neko dobar u krevetu

Otkriveno zašto smo bivšim partnerima privlačniji posle raskida veze

Morate da znate da je situacija u kojoj ste se našli nešto sasvim prirodno i da kao takva ne treba da podrazumeva negativne reakcije. Stručnjaci preporučuju da se najpre smirite i opustite, a vaša reakcija mora da bude primerena godinama vašeg deteta i njegovoj reakciji.

Većina roditelja smatra da je pogrešno imati seks u sobi u kojoj se nalazi beba. Odojčad ne zna šta je to seks i neće reagovati ako vas čuje da ispuštate čudne zvuke i vidi kako se prevrćete u krevetu. Pažnju malog deteta može da privuče čudan zvuk ili pokreti koji su mu zanimljivi, ali to što će vas videti u toj situaciji neće ostaviti nikakve posledice po bebu.

Nešto starija deca su priča za sebe. Ako vam malo dete ušeta u sobu u sred noći i prekine vaš seks, nemojte vikati na dete da izađe napolje i upuštati se u svađu. Ustanite polako i recite mu da ode u svoju sobu, a da ćete vi doći za njim. Za to vreme smirite se i porazgovarajte sa svojim detetom. Utvrdite razlog zašto je ušetalo u sobu, da li je loše sanjalo ili ste vi bili preglasni pa je ono iz radoznalosti htelo da vidi šta se tu dešava. Budite iskreni ako vam postavi neko dodatno pitanje.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Starija deca zaslužuju malo ozbiljniji pristup. Oni znaju da ih nisu donele rode i ako se nađete u takvoj situaciji sa njima neophodno je da im objasnite da moraju da kucaju kada ulaze u spavaću sobu i da ste vi jednostavno želeli da imate malo vremena za sebe. Objasnite im da je to nešto normalno za odrasle ljude koji su u vezi/braku.

Tinejdžeri nikako ne bi voleli da zateknu svoje roditelje u ovakvoj situaciji. Njima je ponekad teško da zamisle da su njihovi roditelji još uvek seksualno aktivni, ali su i sami veoma obazrivi da sebe ne dovedu u situaciju da se osećaju neprijatno jer su uhvatili roditelje na delu.

Nemojte od vašeg deteta skrivati fizičku privlačnost koju osećate prema partneru. Deca će razvijati zdrav odnos prema seksualnosti i emocijama ukoliko vas vide da se poljubite sa partnerom ili grlite. To će kod deteta stvoriti osećaj bliskosti i imaće zdrav model kako trebaju da se ponašaju partneri koji se privlače i vole.

Takođe, nemojte izbegavati razgovore na temu seksa i nikako nemojte lagati vaše dete. Objasnite mu u skladu sa njegovim godinama šta se desilo i time ćete razvijati blizak i iskren odnos.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Badza kostolomac presretac

    12. septembar 2017 | 23:14

    Ma mene nije dete jedino hvatalo vec i majka i teca i zenin ujak a naj gore kad nas je uhvatila zenina majka.Kuku meni tp je bila stresna situacija

  • čarls bronson

    12. septembar 2017 | 20:32

    Objasniti mu da je to način kako lete rode kada donose decu.

  • Cika Velja

    12. septembar 2017 | 16:21

    A bas me interesuje zasto onda psihijatri uvek pitaju isto,a to je da li ste videli roditelje kako se seksaju??? Sto li je to trauma za decu,a roditelji i ne moraju da znaju da je dete svasta videlo...i sta tad???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA