≫ 

Zimske temperature prijaju i bebama - evo koliko dugo mogu da budu napolju

Ne postoji strogo propisana temperatura na kojoj beba ne sme da se šeta. Ako je oluja, neko nevreme ili nepodnošljiv minus, naravno da bebu nećete izvoditi napolje

  • 0

Zima i hladno vreme s niskim temperaturama nisu prepreka da se zdravo dete izvede u šetnju.

Šta sve beba od šest meseci može da razume?

Nema propisanih temperatura na kojima se ne sme izlaziti napolje. U Skandinaviji i na severu bebe šetaju i kada temperatura pada ispod nule, na -5 i -10, pod uslovom da su adekvatno obučene i da i roditeljima nije neprijatan boravak na otvorenom.

Idealne zimske temperature za boravak na otvorenom su oko nule i naravno više.

Sve zavisi od vremena, ako je oluja, neko nevreme ili nepodnošljiv minus, naravno da bebu nećete voditi u šetnju. Nije preporučljivo šetati ni po magli, ali ni noću, ističu pedijatri

Jako je važno kako ćete obući bebu. Za niske temperature bebu morate opremiti skafanderima, kapama, rukavicama, šalovima i debelim čarapicama.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Novorođenčad i bebe do godinu dana

Novorođenče do mesec dana ne bi trebalo ići u šetnju zimi kada je veoma hladno. Beba uzrasta od mesec dana do godinu dana može da izlazi, dobro obučena i kada su temperature u minusu.

Temperatura može biti i -5, ako je sunčano, bez vetra i dovoljno prijatno da se roditelji prošetaju sa bebom.

Boravak na otvorenom može da traje pola sata do jedan sat. To bi bilo sasvim dovoljno pod uslovom da je bebica zadovoljna, a možete joj povremeno opipati ručice ili nosić kako biste videli da li je previše hladno, smatraju pedijatri.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA