Doktori mogu da predvide da li će beba biti levoruka ili desnoruka dok je još u materici

Hoće li vaša beba biti levoruka ili desnoruka biće određeno dok je još u materici

  • 2

Dok se beba razvija u materici pokazuje dominaciju jedne ruke i to hoće li ona biti levoruka ili desnoruka samo nakon 18 nedelja trudnoće.

Definitivno stižu rode kod Kardašijanovih, jedna fotografija na Instagramu potvrdila je sve glasine! (FOTO)

U 100 odsto slučajeva dominacija jedne ruke pokazuje kojom će beba više da se služi kada poraste. Ranija istraživanja pokazala su da je ovo zavisilo od razvoja pojedinih delova mozga, koji mogu da odrede rizik kojim su ljudi izloženi od depresije, šizofrenije i autizma.

Foto: Pixabay

U budućnosti takva stanja će moći da se tretiraju tako što će se odrediti dominantna bebina ruka tokom trudnoće. U istraživanju koje su sproveli istraživači sa Internacionalne škole za napredna istraživanja u Trstu učestvovalo je 29 budućih majki između 18 i 21 nedelje trudnoće.

Njihove bebe su posmatrane preko ultrazvuka 20 minuta kako bi se odredili njihovi pokreti ruku, piše Daily mail. Tada su istraživači mogli da donesu sud o tome hoće li beba biti levoruka ili desnoruka 10 godina kasnije.

Foto: Pixabay

Između 89 i 100 procenta, ova metoda određivanja je bila tačna. Istraživanje je u toliko značajno jer deca n epokazuju dominaciju jedne ruke u odnosu na drugu sve do kasnog detinjstva.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA