Evo šta majka sa smrtonosnim rakom želi da njeni sinovi znaju kada je više ne bude

Često čujemo da je bolest sprečila neke ljude da se oproste od najdražih jer ih je uzela pre vremena

  • 1

Sara Čivers, majka dvoje male dece, nije htela ništa da prepusti slučaju i u momentu kada je saznala da boluje od poslednjeg stadijuma tumora na mozga odlučila je da svojim dečacima ostavi poruku.

Ona piše romantične priče, začinjene slikovitim scenama seksa: Želi da se žene zaljube u njene likove i pojašnjava definiciju ljubavi (FOTO)

Srceparajuće pismo ove 34 godina stare hrabre žene rasplakalo je mnoge na društvenim mrežama. Pošto je saznala da ima poslednji stadijum tumora mozga, počela je njena borba sa ovom opakom bolesti. Nekoliko meseci kasnije saznala je i da njen 18 meseci star sin ima redak oblik tumora na mozgu.

-Alfijeva dijagnoza dala mi je jako dobar razlog za borbu. Više nisam bila bitna ja, već samo on, rekla je Sara.

Foto: Pixabay.com

2008. godine Sara je bila u reemisiji, piše Pop Sugar. Nakon tri operacije i radijacije bila je u mogućnosti da živi potpuno normalno punih 9 godina, a sada je njen tumor u terminalnoj fazi i ona se trudi da učini sve kako bi obezbedila bolje uslove za život svom bolesnom sinu.

Alfijev tumor je jako redak i agresivan i on je takođe bio podvrgnut operacijama i terapijama, ali oni se bore zajedno. U trenucima suočavanja sa teškom bolesti, Sara je odlučila da ostavi dirljivo pismo svom tri godina starom sinu Hjuu i malom Alfiju u kome je izrazila sve svoje emocije i želje za njihov život. Ovo je pismo hrabre majke.

-Dragi Hju i Alfi. Neću biti tu da vas gledam kako rastete. To je teško reći, a kamolli suočiti se sa tim. Moraćete od drugih da slušate o malim stvarima koje su mene činile da budem ono što jesam: moj Majkl Kors parfem, moje omiljeno jelo špagete bolonjeze, zima koja mi je onmiljeno godišnje doba. Volela bih da sam bila bolja kuvarica... Znam da će vaš otac, naši prijatelji i porodica dati sve od sebe da ja nastavim da živim koliko god budu mogli, ali postoje neke stvari koje želim da čujete od mene...

Foto-ilustracija: Pixabay

Volite jako, jer bolje je voleti i izgubiti nego ne voleti uopšte. Slomljeno srce nije ni blizu bolu koji osećam zato što neću biti u vašim životima, ali ni za šta ne bih menjala vreme koje smo proveli zajedno i neverovatnu sreću i radost koju ste mi vi doneli. Vi ste bez sumnje moje najponosnije dostignuće.

Obratite pažnju na učenje, ali postoje važnije lekcije u životu kojih nema u knjigama. Igrajte timske sportove. Isprobajte neki instrument, naučite jezik... Budite dobri prema tati jer mu neće biti lako da vas podiže sam, ali svaka odluka koju bude doneo dolaziće iz njegovog srca i najbolje namere. On je odličan otac i uzor i nemojte mu dozvoliti da posumnja u sebe dok vas bude podizao i pravio od vas muškarce o kakvima ja sanjam da budete.

Doći će vreme kada će on poželeti da nađe sreću sa nekom drugom partnerkom. Prihvatite njegov izbor i znajte da će ona biti dobar ženski uticaj na vaše živote. Sigurna sam da će on da napravi dobar izbor za njega i vas i nadam se da će ona da obogatiti vaš život kao što ste vi moj.

Foto-ilustracija: Foter/raruschel

Vaš otac je najdivniji, najhrabriji čovek koga sam do sada upoznala. On je moj saputnik, moja stena, moje sve. Pokazao se kao jako dobar oslonac i bez njega ja bih se sigurno slomila. Biću zauvek zahvalna za vreme provedeno sa vama, uspomene koje smo stekli i ljubavi koju smo podelili. Uvek je bio samo on i uvek će biti. Voli vas mama, stoji u pismu.

Iako je pismo veoma tužno, ono nas podseća da vreme koje imamo ne shvatamo zdravo za gotovo već da ga iskoristimo na najbolji mogući način i pokažemo najbližima koliko nam je stalo do njih i koliko ih volimo. Vreme je prolazna stvar i ništa ne traje večno. Uživajte u svim trenucima sa vašim najbližima i podelite što više ljubavi.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koсовинац

    26. januar 2018 | 22:37

    Срцепарајући чланак. Дивим се храбрости и памети ове Госпође. Од срца јој желим да живи што дуже, и да је Господ спасе. Он зна како. Поука на крају чланка одлична. Сви треба да се мало боље замислимо у тешким, а и радосним тренутцима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA