≫ 

Poruka koja slama srca: Teško bolesna deca otkrila za čime najviše žale i šta je u životu najvažnije

Briga o deci koja se nalaze na samrti jer boluju od neizlečivih bolesti je najteži posao na svetu

  • 3

Svakodnevna briga o deci koja su teško bolesna je svakodnevica južnoafričkog pedijatra Alastara MekAlpina koji se trudi da mališanima poslednji dani života budu ispunjeni srećom.

Znakovi smrti: 11 simptoma koji otkrivaju da se nekome bliži kraj (VIDEO)

Nedavno je zadao zadatak svojim pacijentima da mu objasne u čemu su najviše uživali tokom boravka na Zemlji. Odgovori dece koja su uzrasta od 4 do 9 godina, nisu bili nešto što je mogao da očekuje. Prema njegovim rečima, nijedno dete nije reklo da bi volelo da više gleda TV ili bude duže na Facebook-u.

Foto: Pixabay.com

Alastar je u dirljivom postu na Twitter-u objavio odgovore dece koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Mnoga deca su spomenula svoje ljubimce i roditelje, sva vole sladoled, bajke i knjige. Neka su rekla da vole plažu i plivanje, cene ljubaznost pre svega i ljude koji ih zasmejavaju.

- Ja volim Rufusa jer me njegov lavež zasmejava, bio je jedan od odgovora.

- Nadam se da će mama biti ok. Izgleda da je tužna. Tata ne treba da brine, videće me uskoro opet. Bog će brinuti o mojoj mami i mom tati kada ja odem, odgovor je jednog od mališana koji slama srce.

Deca vole svoje igračke i superheroje, a najvažnije im je bilo vreme koje su proveli sa porodicom. Deca su ovako pokazala koliko su zrela. Alastar je istakao da mnogo toga možemo da naučiomo od dece, piše Independent.

- Budite ljubazni, čitajte knjige, provodite vreme sa porodicom, zbiajjte šale, idite na plažu i grlite svog psa. Recite toj posebnoj osobi koliko vam je stalo do nje. Ovo su stvari koje bi ova deca volela da su uradila više. I jedite sladoled, napisao je on.

Daljinac

(M.K./m.krstic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlata

    8. februar 2018 | 11:38

    Tugo moja srce da ti pukne!Boze zasto si tako surov prema svoj dijeci koja su bolesna !Podari malo radosti svoj dijeci svijeta!!!

  • AAmanD.s

    8. februar 2018 | 18:21

    Nekaim bog olaksa muke a porodica neka bude uz svoje andele do poslednjeg trenutka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA