Svi uporno tvrde da žene to rade bolje, ali istraživanje kaže drugačije

Studija koja je objavljena u časopisu "Harvard Business Review" kaže da je utvrđeno da su žene i muškarci podjednako dobri, odnosno loši u izvođenju ovoga

  • 1

Oduvek postoji mišljenje da su žene bolje od muškaraca u bar jednoj stvari, ali straživači sa Univerziteta u Bergenu kažu da ni muškarci ni žene nisu dobri u tome. Naravno, reč je o "multitaskingu", odnosno izvođenju više zadataka odjednom.

Na svetu postoje samo dve vrste ljudi: Oni koji piju čorbu od kiselih krastavčića i oni koji je bacaju, a evo koji od njih su u pravu

Da bi to pokazali, naučnici su uz pomoć 3D tehnologije u tri prostorije - kuhinju, ostavu i glavnu sobu - smestili 66 žena i 82 muškarca starih od 18 do 60 godina. Od svakog učesnika istraživanja se tražilo da glavnu sobu pripremi za sastanak, a u tom poslu ga je neprestano ometao telefon sa daljim uputstvima i informacijama koje su se morale zapamtiti.

Naučnici su potom merili koliko brzo je svaki učesnik brzo rešio zadatak, koliko je bio tačan, koliko mu je vremena trebalo, koliko je koraka napravio dok ga je rešavao i da li se setio svih informacija koje su mu naknadno date. Merilo se i koliko je optimalno upravljao ometajućim faktorima.

Studija koja je objavljena u časopisu "Harvard Business Review" kaže da je utvrđeno da su žene i muškarci podjednako dobri, odnosno loši u izvođenu više zadataka odjednom.

Naučnici su rekli da ne mogu definitivno reći da ne postoje razlike između načina na koje muškarci i žene pristupaju tim zadacima, ali da su vrlo verivatno te razlike zanemarive.

- Može se zaključiti da nema dokaza koji bi poduprli stereotip da su žene bolje u multitaskingu od muškaraca. - zaključili su naučnivi na kraju istraživanja.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Хехехе

    30. septembar 2018 | 20:35

    У томе су најбољи мушкарци који варају у браку. Оно су извежбани на више страна и све постижу

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA