≫ 

Maksi školski karavan kreće na put

Da povrće bude deci bliže!

  • 2

Prema poslednjim istraživanjima Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ u Srbiji oko 56 odsto dece konzumira povrće, ali je taj procenat i dalje nedovoljan i više od deset godina se nije menjao. U želji da im približi značaj povrća i važnosti zdravije ishrane, danas će na put krenuti Maksi školski karavan, koji će obići 100 škola u 14 gradova širom Srbije.

Foto: Mario Marković/Promo

Koje povrće bi trebalo da se jede da bi imunitet bio jak, da bi vid bio dobar, srce izdržljivo, da bi mozak brzo radio, kao i mnoštvo drugih interesantnih i korisnih informacija o povrću, saznaće uskoro kroz Čaroliju zdravije ishrane đaci iz Beograda, Novog Sada, Subotice, Vršca, Pančeva, Smedereva, Gornjeg Milanovca, Kragujevca, Čačka, Užica, Kruševca, Bora, Zaječara i Niša.

- Svesni smo koliko je teško menjati navike, ali isto tako i da ih najbrže formiramo u detinjstvu. Deca brzo usvajaju sve ono što je dobro, samo je potrebno da im na njima jednostavan način to i objasnite. Upravo u želji da im pomognemo da se zdravije hrane, osmislili smo jedinstven projekat, Maksi školski karavan, kroz koji ćemo im na zabavan i edukativan način ispričati zašto je važno da svaki dan jedu povrće, ali i inspirisati ih da sve ono što čuju na našem dvočasu prenesu roditeljima i počnu da osmišljavaju zdravije obroke. Na taj način možemo zajedno da menjamo statistiku i doprinesemo da deca stiču pravilne, zdrave navike - kaže Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunkacija i održivog poslovanja kompanije Delez Srbija.

Foto: Mario Marković/Promo

Više od 15 000 osnovaca biće deo Maksi školskog karavana za koji su pažljivo osmišljene igre i aktivacije kroz koje će deca otkrivati šta sve povrće može da promeni u njihovom životu i kako da im postane jedna od obaveznih, ali i omiljenih namirnica u tanjiru.

U Čaroliji zdravije ishrane osnovci će otkrivati zašto je važno da jedu brokoli, šargarepu, karfiol, papriku i tikvicu, a uz ilustrovani kuvar sa zdravim receptima saznaće kako da zajedno sa roditeljima pripremaju ukusne zalogaje od povrća.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA