≫ 

Čime je najbolje ići do Grčke: Uporedili smo automobil, voz, avion i autobus

Postoji više mogućnosti kod izbora prevoza

  • 6

Ukoliko ste se odlučili da na letovanje krenete u Grčku, a da ga pritom sami organizujete, postoje brojne mogućnosti pri izboru prevoza. Ukoliko izaberete da letujete u npr Haniotiju, koji se nalazi na poluostrvu Kasandra, na Halkidikiju, imate veliki izbor kako da do tamo stignete. Do Haniotija možete stići kolima, avionom, vozom, autobusom, pa čak i mini kombijem.

Luksuzni hotel Porto Carras čeka vas u agenciji Travelland

Svakako da se najbrže i najudobnije stiže avionom.

Posebno mi se dopada što na more mogu da stignem za sat vremena. Ne stignem ni piće u avionu da popijem, a on je već sleteo - kaže Jovana I.(34) iz Beograda.

Ukoliko se odlučite za takav način putovanja, cena povratne avionske karte sa svim taksama, kreće od 265 evra. Avion sleće na aeorodrom u Solunu, tako da vam treba prevoz do samog Haniotija. Cena autobuske karte od Soluna do Haniotija je 12 evra.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Oni koji se odluče da putuju kolima, treba da znaju da moraju imati zeleni karton za kola, kako bi mogli da uđu u Makedoniju. Cena zelenog kartona iznosi oko 2000 dinara. Takođe, u troškove samog putovanja, ulaze i putarine koje u Srbiji iznose oko 20 evra, u Makedoniji oko 5 evra, a za putarinu u Grčkoj pripremite oko 10 evra. Za automobile koje troše oko 7 litara na otvorenom putu, potrebno je oko 130 evra za gorivo.

- Meni je super da putujem kolima, jer mogu da obiđem još neka mesta pre nego što stignem na more. Takođe mi je veoma bitno da znam da mogu u toalet onda kad mi je potrebno, da mogu da izađem da ispružim noge kad mi treba i da sam sebi organizujem gde ću i kad stati - navodi Petar B. (37).

Ukoliko više volite da putujete a da ne vozite, a niste neki ljubitelj gužve, možete do mora stići i mini kombijem, s obzirom da imaju samo 8 sedišta. Za taj vid putovanja potrebno vam je 90 evra u oba smera.

- Za nas je ovo odličan način da putujemo jer imamo malu decu kojima ne prija gužva. Deca često moraju u toalet, pa nam je bilo bitno da znamo da možemo, bez problema, da zamolimo vozača da stane. Zanimljiva je ta prisnija atmosfera - deli sa nama isvoje iskustvo Miloš K. (34).

Takođe možete putovati i autobusom, iako ste se odlučili da samostalno putujete. Cena povratne karte iznosi 60 evra.

Foto: Telegraf

- Za mene je autobus najbolji izbor jer dobijam priliku da upoznam veći broj ljudi. Mislim i da su autobusi najsigurniji način da se putuje jer ipak ih voze ljudi koji se time duže bave. Zato samo idem preko agencija, autobusom - kaže Vlada P. (39), za "Telegraf.rs"

Za one koji vole romantični vid putovanja, definitivni izbor jeste voz. Voz ne staje u Solunu, već postoji presedanje u Gevgeliji, te vam je potreban prevoz nakon toga do samog Haniotija. Cena vozne povratne karte je 58 evra, plus vam treba 12 evra za autobusku kartu od Soluna.

Sad kad imate potrebne informacije, možete da ocenite koje prevozno sredstvo vam najviše odgovara. Samo prilikom odabira, povedite računa da su cene izražene za jednu osobu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA