≫ 

Balos, Elafonisi, Falasarna i još tri dragulja Krita zbog kojih ćete poželeti da posetite ovo čarobno ostrvo (FOTO)

Dobro pogledajte ove slike, imaćete osećaj kao da ste na Karibima

  • 0

Sa ukupnom površinom od blizu 8.500 kvadratnih kilometara Krit je najveće grčko ostrvo, na kome možete pronaći na stotine plaža.

POGLED KOJI ODUZIMA DAH: Ovo su najbolje plaže na svetu (FOTO)

OVO SU MESTA U KOJIM JE NAJJEFTINIJE LETOVANJE: Na listi nema Crne Gore! (FOTO)

Evo šta vas ZAISTA čeka ako želite da letujete u Albaniji! (FOTO)

Nalazi se između Egejskog i Libijskog mora na krajnjem jugu Grčke. Ovo ostrvo na leto postaje veoma popularnu destinaciju zbog predivnih plaža, tradicionalnog načina života lokalnog stanovništva i prelepe prirode.

Zbog površine, nemoguće je obići i upoznati ga tokom jednog letovanja, zato turisti odlučuju da ovo posete iz više puta.

Predstavljamo vam osam plaža zbog kojih ćete poželeti da posetite Krit:

1. Potamos Beach

Potamos plaža je popularna kod turista, ali je uprkos tome ostala relativno mirna u odnosu na druge turističke destinacije. Ova peščana plaža je odlična za kupanje - iako su neki delovi obale malo kameniti. Poseduje sve što vam je potrebno da biste imali zabavni dan - tuševe, toalete i čak bar na kome možete kupiti piće i grickalice.

2. Balos

Balos je među najboljim plažama u Grčkoj i jedna od najlepših plaža Krita. Nalazi se 60 km severozapadno od Hanje. Izgleda kao laguna dok se osmatra sa brda iznad plaže. Plaža Balos ima beli pesak, mekano morsko dno i kristalno čistu vodu.

Naspram plaže, nalazi se kamenito ostrvo Gramovusa i na vrhu ovog ostrva, nalazi se strmi venecijanski zamak sa prekrasnim pogledom na region i more. Do ove plaže može se stići automobilom i brodom iz Kisamosa.

Foto: Pixabay

3. Elafonisi

Jedna od najinteresantnijih i najčešće pominjanih plaža na Kritu. Reč je o plaži koja podseća na karipske, a prvenstveno zahvaljujući sitnom belom i roze pesku kojim je prekrivena, usled koga more poprima tirkiznu boju.

Pesak na ovoj plaži poprima rozikastu boju, po čemu je ona među posebnim plažama ne samo na Kritu, već i u celoj Grčkoj.

Foto: Pixabay

4. Falasarna

Velika peščana plaža, na zapadnom delu Krita, Falasarna je jedna od omiljenih za mnoge turiste. Na plaži postoji i restoran, a imate mogućnost i da na njoj iznajmite ležaljke i suncobran.

Međutim, iako je posećuje veliki broj turista, uspela je da sačuva kritski duh, tako da praktično imate osećaj kao da boravite u netaknutoj prirodi. Ova plaža se baš i ne preporučuje za boravak porodica sa malom decom, jer je ulaz u vodu takav da se vrlo brzo dolazi do dubine.

Printskrin: Youtube/21zun

5. Matala

Smeštena u zalivu Matala, južno od Irakliona, ova plaža spada u red dobro organizovanih i rado posećivanih plaža na Kritu. Uz plažu se nalaze stene sa isklesanim udubljenjima koje su nekada bile Rimske grobnice, a kasnije kažu i naseobine hipika. Na njoj se nalaze kafići, a u neposrednoj blizini i restoran, što je čini idealnom za boravak.

A post shared by Davide (@polve26) on

6. Red Beach

Ova plaža izdvaja se zbog crvenog peska, litica i nestvarenog pejuaža. Nalazi se u neposrednoj blizini Matale i do nje se dolazi preko brda koje razdvaja ove dve plaže. Između ostalog, ovo je nudistička plaža, mada na njoj mogu boraviti i turisti sa kupaćim kostimima.

Foto: Pixabay

7. Kedrodasos

Na samo kilometar udaljena od čuvene plaže Elafonissi smeštena je ova, moglo bi se reći plaža iz bajke. Sitan beli pesak, tirkizno plavo more, stene kojima je okružena samo su neke od njenih karakteristika. A ako tome dodate i drveće maslina i smreke koje se na njoj nalaze, biće vam sasvim jasno zbog čega ćete se tokom boravka na njoj osećati kao da ste u bajci.

A post shared by Εvangelia Tsiorlida (@evangelia_tsiorlida) on

8. Vai Beach

Poznata kao Šuma palmi, nalazi se 25 km istočno od Sitia i 94 km istočno od grada Agios Nikolaos. To je jedino mesto u Grčkoj gde raste autohtono divlje drveće datule. Proteže se na površini od 250 kvadratnih kilometara i sastoji se od 5.000 drveća palmi i to je najveća šuma palmi u celoj Evropi.

Magija ove plaže na Kritu i neverovatan tropski aspekt privlači hiljade posetilaca što je čini veoma popunjenom tokom sezone. Glavni ulaz na plažu je otvoren od izlaska do zalaska sunca, a da bi se izbegao požar na plaži kampovanje je zabranjeno.

A post shared by Paula Boogiesilver (@boogiesilver) on

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA