Zašto je odmor na planini u trendu? (VIDEO)

Svež planinski vazuh i pešačka tura sa stručnim vodičem Nacionalnog parka Kopaonik, samo je jedna od opcija

  • 0

Tempo života nikada nije bio brži i zato vam je potreban kvalitetan odmor i naravno, kvalitetno provodeno vreme sa svojom porodicom. Zbog toga je letnji odmor na planini sve više u trendu, ne samo kod nas, već i u Evropi.

Tu prednjače Austrija i Nemačka, čiji stanovnici tradicionalno leti posećuju Alpe, ali ni Francuska ne zaostaje u broju poseta planinama leti.

Planinski turizam u Srbiji je inače u ekspanziji, a Kopaonik nudi najviše mogućnosti da odmor bude baš onakav kakvim ste ga zamislili. Bez obzira na to koji ste tip osobe, sigurno ćete pronaći nešto što možete da radite zajedno, kao tim, kao porodica. Deca će se svakako radovati novim iskustvima i avanturama.

Svež planinski vazuh i pešačka tura sa stručnim vodičem Nacionalnog parka Kopaonik, samo je jedna od opcija. Istraživanja govore da se za dve nedelje na planini ceo organizam u celosti oporavi. Visok nivo kiseonika u krvi i kvalitetan odmor i spavanje su glavni razlozi sjajnih rezultata u oporavku.

Safari tura, koja podrazumeva obilazak i razgledanje turističkih atrakcija Kopaonika, kao i flore i faune Nacionalnog parka, može biti jedinstveno iskustvo pre svega za decu, ali i za vas same. Naučićete zajedno koje drveće i biljke rastu na tim visinama, a posebnu atraktivnost ovoj turi daje vožnja u off-road vozilima, posebno prilagođenim za ovu namenu.

Foto: A. Nalbantjan

Ukoliko deca ili vi želite malo adrenalina, posetite zabavni park – bob na šinama, zip-lajn. Za one ambicioznije u ponudi su i alpinizam i paraglajding, ali i rafting na obližnjim rekama.

Na Kopaoniku možete da se oprobate i u jahanju konja, što će biti poseban izazov na vaše najmlađe. A tek vožnja biciklima?! To je pravi doživljaj i luda zabava. Kada se umorni od pešačenja ili drugih aktivnosti vratite u spa centar, biće pravo zadovoljstvo kupati se i opušteno se družiti sa svojom porodicom u otvorenom bazenu.

Kako bi vam svi ovi sadržaji bili dostupni, MK Resort nudi specijalne vikend i nedeljne pakete u koje su osim brojnih hotelskih uključene i vanhotelske aktivnosti. Cene su pravo osveženje, tako da će vam najteži deo ovog odmora biti odlučiti se za najbolji paket po vašoj meri. Na kraju svega, jedno je sigurno - da ćete dugo pamtiti trenutke koje ste proveli zajedno i često se vraćati planini u leto.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA