Srpski putnici stigli iz ledenog Njujorka: Posle puta preko Moskve od 3 dana, konačno sleteli u Beograd (FOTO)

U jednom trenutku "potrpali" su ih u autobuse

  • 12

Nakon trodnevne agonije kroz koju su prošli putnici iz Srbije koji su se u vreme nezapamćene oluje i padavina zatekli u Njujorku, konačno, nakon nekoliko dana bezbedno su iz Moskve sleteli u Beograd.

Telegraf na licu mesta: Ledenice prave haos po Njujorku, uništavaju automobile, predstavljaju veliku opasnost po građane (FOTO)

Aleksandar Kojić iz Beograda jedan od nekolicine putnika koji je sa prijateljima i suprugom boravio u Njujorku tokom novogodišnjih praznika, nije ni slutio da će deo godišnjeg odmora provesti na aerodromima bezuspešno pokušavajući da se vrati za Beograd.

- Naš povratak bio je planiran 04.01. ali je od ranih jutarnjih časova bilo izvesno da to može biti dovedeno u pitanje jer su lokalne televizijske stanice izveštavale o nevremenu i otkazivanju velikog broja letova sa aerodrome JFK. Mi smo se za let čekirali malo posle 12 časova i tada su nas obavestili da je naš let odložen, ali da nije otkazan. Aerodrom je već tada bio zatvoren, ali se očekivalo da će oko 18h ponovo početi da radi.

- U narednim satima smo zbog kašnjenja dobili vaučer za obrok, ali nikakvu informaciju o status našeg leta nismo imali. U nekom trenutku se pojavila informacija da je avion kojim je trebalo da se vratimo preusmeren na Toronto ali su nas i dalje ubeđivali da ćemo se vratiti i ako su sve druge kompanije svoje putnike obaveštavale da su im letovi otkazani - kaže Aleksandar za Telegraf.rs.

Foto: Aleksandar Kojić

Većih primedbi na "Air Srbiju" nisu imali, do trenutka kad su obavešteni da je let definitivno otkazan.

- Haotičnost i neorganizovanost postupaka i informacija trajala je satima. Traženje smeštaja i prevoza za putnike su započeli tek kaka je definitivno bilo potvrđeno da je let otkazan, a na primeru putnika drugih aviokompanija smo videli da su imali već organizovano sve za slučaj da do realizacije leta ne dođe jer su zbrinuti u najkraćem roku - priča nam Aleksandar.

Foto: Aleksandar Kojić

U jednom trenutku "potrpali" su ih u neke autobuse, najgore je što nismo imali nikakvu informaciju ni u kojim hotelima smo raspoređeni, nego smo saznali od vodiča koji je vodio grupu ljudi iz Hrvatske.

- Lokalni predstavnik agencije rekao je da ćemo biti rebukirani za druge letove i da ujutru samo zovemo "Air Srbiju" jer oni nemaju mogućnost da nas obaveste o tome i da u 12h budemo spremni jer će prevoz doći po nas da nas vrati na aerodrom. Kontakt centar smo zvali i mi, ali i rodbina iz Beograda. Prva informacija koju smo dobili jeste da ćemo biti raspoređeni na let 11.01. ali smo im rekli da nam je to neprihvatljivo.

Foto: Aleksandar Kojić

- Nakon toga su spomenuli let 08.11. pa zatim let preko Ciriha, da bi nam na kraju rekli da smo prebačeni na let "Aeroflota" do Moskve, a da će nas "Air Srbija" potom prebaciti za Beograd. Svaku od informacija smo dobili u zasebnom telefonskom razgovoru, i svaki put su zvučali kao da nemaju pojma o čemu im pričamo i kao da prvi put čuju da smo ostali bez leta.

- Prevoz do aerodrome se nije pojavio u dogovoreno vreme, a na brojevima kontakt centra nisu ništa znali o tome i upućivali sun as na lokalnog predstavnika do kog nismo znali kako da dođemo. Putnici raspoređeni na ranije letove su jedan po jedan uzimali taksi i o svom trošku se prebacivali do aerodrome - priča svoje neprijatno iskustvo Aleksandar.

Foto: Aleksandar Kojić

Kada se konačno autobus pojavio i prebacio ih do aerodroma, usledilo je novo čekanje, od čak osam sati.

- Za razliku od "Air Srbije" predstavnici "Aeroflota" su nas obaveštavali šta se sa letom dešava, i malo nakon ponoći 06.01. smo konačno poleteli. U Moskvu smo sleteli oko 16h po lokalnom vremenu i na let za Beograd smo čekali malo više od 5 časova.

Foto: Aleksandar Kojić

Konačno, drama za četvoro putnika kojima se putovanje iz snova pretvorilo u košmar, okončana je na Badnji dan, tačno u 23 sata sleteli su u Beograd .

Nakon nekoliko država, vremenskih zona , grupa prijatelja došla je svojoj kući. Ipak, Njujork će im ostati u lepom sećanju, avanturi i najvećoj novogodišnjoj želji-da se što pre stigne kući.

Daljinac

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Popadic

    12. januar 2018 | 16:36

    Zanimljivo. Kao da nisam bio na tom letu. Sve najgore prica o ljudima koji su zbog zatvorenog aerodroma u NY 24h bar nasli soluciju preko Rusa. Delta je samo otkazala letove i putnike pomerila na termin "UNKNOWN". Inace istine radi kasnili smo 1 ipo dan. Trebali da sletimo 5tog ujutru a sleteli 6tog uvece. To ludilo u NY i neorganizovanost JFK aerodroma zbog snega prebaciti na Air Srbiju? Kao da je vreme pokvarila Air Srbija? To moze stvarno samo neko zlonameran ili zeljan svojih 5 min u novinama.

  • Gnojni Čibulj

    12. januar 2018 | 10:21

    Odakle vam pare?! Ja paštetu jedem po ceo dan.

  • Buuu

    12. januar 2018 | 11:01

    Ma ako, sta traze u americi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA