≫ 

Netaknuta priroda i prelepe plaže: Grčka ostrva za koje čak ni Srbi ne znaju (FOTO)

Grčka ostrva plene pažnju turista svake sezone, a ne zna se koje je lepše

  • 1

Zemlja obiluje ostrvima, a ukoliko želite da uživate u privatnosti otkrivamo vam manje poznata ostrva u Grkoj za koja turisti nisu čuli.

Suveniri se prodaju na svakom koraku, a evo koliko će koštati venčanje: Pripreme za kraljevsku svadbu se privode kraju (FOTO)

Umesto da se nađete u gužvi na Santoriniju ili Mikonosu, ovih sedam ostrva pružiće vam beg od gužve i plažu samo za vas.

Naksos

Објава коју дели AG (@childishgimbino) дана

Jedno od najzelenijih ostrva pružiće vam i relaksaciju i avanturu. Glavni grad Kora poznat je po dobroj hrani, naročito po siru, krompiru i Kitronu. Ima prelepe peščane plaže, dosta prilika za vodene sportove, a možete i da iznajmite auto i istražite divlju prirodu koja vas okružuje.

Kitira

Објава коју дели Greece (@_this_is_greece_) дана

Jedno je od najizolovanijih ostrva u Grčkoj na kome ćete imati mir i neophodnu tišinu. Najpoznatija plaža je Lagkada sa vodom azurne boje u kojoj je po mitologiji rođena prelepa boginja Afrodita.

Itaka

Објава коју дели Jake Stiles (@stiles.jake) дана

Odisej je lutao skoro 20 godna pre nego se vratio na Itaku koja smaragdnom bojom vode ostavlja bez daha. Ovde se nalazi i Vila Skinos u koju odseda Madona i ekipa iz filma Mama Mia.

Ikaria

Објава коју дели Figs & Maple- Healthy Travel (@figsandmaple) дана

Ovde vreme stoji, a stanovnici uživaju i u najmanjim zadovoljstvima. Ima prelepu plažu, a celokupna priroda nateraće vas da ozbiljno razmislite o tome kako živite. Najlepše plaže su Sejšeli, Na i Agios Georgios.

Karpatos

Објава коју дели Georgia Sevdali (@mytravelsworldwide) дана

Između Krita i Rodosa nalazi se karpatos sa bogatom istorijom. Netaknuta lepota i priroda dočekaće sve posetioce. Poznato je po beskrajnim peščanim plažama, koje su većinom vremena prazne kao i prelepa sela.

Samotras

Објава коју дели #Christina (@christina_lagiou) дана

Ovo je ostrvo za planinare, istraživače i one koji traže dobro ostrvo za ananture i sport. Ono što ovo ostrvo izdvaja su prelepi vodopadi, od kojih su najpoznatiji Gria Vatra i Fonia. Ima i prelepe plaže za on ekoji bi da se izležavaju i uživaju na pesku.

Likadesa

Објава коју дели Passione Grecia (@passionegrecia) дана

Udaljeno je oko 200km od Atine i pravi je egzotičan raj. Ostrva nisu naseljena što čini ovu destinaciju egzotičnijom, nepoznatom i zatvorenom. Da biste stigli do tamo morate da putujete brodom, ali vredi potruditi se i stići tamo.

(Telegraf.rs/escape.com.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA