≫ 

15 stvari koje nikad ne smete da radite u hotelskim sobama

Vaše zdravlje i vaš novčanik će vam biti zahvalni

  • 0

Prilikom rezervacije hotela razmišljate samo o tome koliko vam treba odmor i kakvo vas uživanje očekuje. Bez obzira na to koliko dana ostajete u tom hotelu, važno je da znate pravila ponašanja. Ukoliko ste dobar gost i osoblje će prema vama biti ljubaznije, a prilikom sledeće rezervacije možete dobiti i neke male pogodnosti.

Najbolji trik kako da naoštrite staru pincetu da postane kao nova novcata

Ukoliko postanete "taj dosadni gost" teško da ćete ikad više rezervisatui sobu u tom hotelu.

To mogu samo Italijanke: Jedu kao lude i mršave kao od šale, a sve zahvaljujući ovom triku od 15 minuta

15 stvari koje nikad ne treba da radite u hotelskim sobama

1. Krasti peškire

- Gosti ponekad odnesu važne pogodnosti koje nudi hotel tokom njihovog boravka, kao što su šampon, losion i drugi proizvodi za higijenu. - kaže Rijazan Tristram, fotograf i bloger.

Međutim, ljudi ponekad odnesu kući i peškire, što nikako ne bi smeli da rade. Peškiri bi mogli da vam se dodatno naplate, a to uključujuje i posteljinu, umetnička dela i elektroniku. Saznajte šta možete uzeti iz hotelskih soba bez problema i to ponesite kao suvenir.

Foto: Pixabay.com / Nemojte uzimati peškire iz hotelskih soba

2. Polomiti nešto i lagati o tome

Nezgode se dešavaju, ali šteta počinjena u sobi ne može ostati tajna. Metju, osnivač sajta "thetravelblogs.com", kaže da je jedan gost jednom stao i posekao stopalo na staklo.

- Staklo je teško uočiti, čak i ako znate da je tamo, pa iako je prostor očišćen, postojao je jedan komadić koji je prilikom čišćenja ostao. Na kraju smo prenoćište tog čoveka stavili na račun hotela, jer je prethodni gost polomio staklo. - kaže Metju.

3. Kuvati nešto bez odgovarajuće kuhinje

- Uvek želimo da uštedimo novac kada putujemo. Neki gosti će sa sobom doneti svoje prenosne uređaje iz kuhanje, što može izazvati nekoliko problema, prvenstveno ako hotelska soba nema čajnu kuhinju. - kaže Tristram.

Ovi uređaji za kuvanje mogu da pokrenu hotelski sistem protivpožarnog alarma ili da izazovu pravu vatru, pa se držite obezbeđenih obroka ako želite da uštedite nekoliko dolara za hranu.

Foto: Pixabay.com / Nemojte kuvati po sobama ako nemate kuhinju

4. Ostavljati dragocen nakit u koferu ili ormanu

- Ugostiteljski radnici ne mogu uvek da zaustave lopove, tako da ne ostavljajte svoje dragocene dragulje, novčanike ili torbice u vašoj sobi, osim ako to nije na sigurnom mestu. - kaže predstavnik grupe "Farmers Insurance".

Vaša osiguravajuća kuća ili hotelski program mogu obezbediti pokrivenost vaših stvari dok putujete, tako da je važno da prijavite sve izgubljene ili ukradene predmete što pre.

5. Držati vrata tuš kabine pritvorena dok se kupate

Nema ničeg pogrešnog što uživate u paravanskom tušu u hotelu, ali pazite šta se može desiti ako para dospe u vašu sobu.

- Vreli tuševi mogu napraviti puno pare, i kao rezultat toga mogu se aktivirati sistemi protivpožarnog alarma u spavaćoj sobi. - kaže Tristram.

Foto: Pixabay.com / Pazite da vam vodena para iz kupatila ne dospe do sobe

6. Pokrivate dimne alarme

Određeni hoteli i dalje dozvoljavaju pušačima da puše cigarete u svojim prostorijama. Uprkos tome, neki gosti insistiraju na pušenju u sobama za nepušače.

- Najveći problem: Gosti koji to učine pokrivaju dimni alarm tako da mogu da puše u krevetu, rizikujući sopstvenu sigurnost, kao i sigurnost ostalih gostiju. - kaže Brajonin Samer, vlasnik i urednik sajta "coastingaustralia.com".

7. Zaboraviti da pregledate krevet

Čak i najfiniji hoteli ne mogu da spreče insekte da dođu do soba.

- Uvek preporučujem putnicima da stave svoj prtljag u kadu dok ne pregledaju krevet. - kaže Mič Krajton iz "Krayton Travela".

Foto: Pixabay.com / Uvek pregledajte krevet kada se smestite u sobu

8. Popunjavate mini-bar

Nema nikakvog zločina u uživanju u pićima iz frizidera hotela. Na kraju krajeva, to je njihova svrha.

- Ali, ako planirate da uzmete flašu viskija odatle, morate prihvatite da ćete je i platiti. Nemojte pokušavati da lažirate piće tako što ćete zameniti alkohol sa dijetalnim gaziranim sokom. To se dešava češće nego što mislite, a onima koji to rade se i dalje naplaćuju pića koja su uzeli. - kaže Sofija Borgeze, konsultant u hotelu "La Galerie" u Nju Orleansu.

9. Otkuvavati svoje rublje u ketleru

Smešno? Da. Uznemirujuće? Apsolutno. Da li se to stvarno dešava? Možete biti sigurni u to. Posle 12 godina upravljanja, Leto kaže da je najgora stvar koju su imali to da gosti sagore svoje donje rublje u ketlerima ili sličnim posudama kada pokušavaju da operu veš.

Foto: Pixabay.com / Ne otkuvavajte rublje u ketleru

10. Bacati jastuke

- Ako bacate jastuke sa kreveta ili kauča, možete biti sigurni da oni nikada neće biti temeljno očišćeni. Nakon što se isprljaju ili usmrde toliko da postanu uvredljivi, hotel će ih samo zameniti.

U međuvremenu, možete se kladiti da je na jastucima bilo mnogo lica, ruku i drugih stvari. -  kaže Kašli Kačeran, iskusni putnik i suvlasnik "traveloffpath.com".

11. Koristiti protivpožarnu prskalicu kao ofinger

Garderoba je odlična za vešanje odeće. Vatrogasne prskalice nisu. Bob Tuper, autor  knjige "Vodič za istraživanje velikih piva u Evropi" kaže da je video ljude koji su koristili sigurnosne uređaje kao vešalice za kapute. Težina kaputa može da polomi prskalice i da izazove poplave u sobama.

Foto: Pixabay.com / Ne koristite protivpožarnu prskalicu za kačenje odeće

12. Šaljete osetljive informacije preko hotelskog Wi-Fi

- Niko nikada ne bi trebalo da šalje bilo kakve osetljive informacije, niti da obavlja važne poslove preko hotelskog Wi-Fi-ja. S obzirom na to koliko je lako hakovati javni Wi-Fi, neko može otkriti vaše lozinke i podatke o bankama koje koristite. - kaže Harold Li, potpredsednik kompanije "EkpressVPN".

Putnici treba da koriste šifrovanje kako bi zaštitili svoju Internet aktivnost prilikom slanja važnih informacija.

13. Zaboraviti da ste nedavno farbali kosu

Iz ljubaznosti prema hotelu, možda ćete želeti da sačekate dok se ne vratite kući pre nego što promenite boju kose.

- Uništeni peškiri i posteljina su nepovratni. - kaže Lesli Malkani, suvlasnik "Rabbit Hill Inna" u Vermontu.

Ako ste nedavno farbali kosu, izbegavajte pranje kose ili nosite sopstveni peškire ili sredstva za jednokratnu upotrebu kako biste umotali kosu dok se ne osuši. Možda ćete želeti da ponesete i sopstveni fen za kosu, jer je verovatno bolji od hotelskog.

Foto-ilustracija: Profimedia / Nemojte se farbati u hotelskim sobama

14. Hodati u štiklma

Glasna muzika i lupanje nisu jedine stvari koje treba izbegavati kada ste u hotelskoj sobi.

- Po mom iskustvu, bez obzira koliko je luksuzan hotel, on je i dalje izgrađen od materijala koji ne dopuštaju mnogo zvučne izolacije, pogotovo sa gornjih spratova. Izbegavajte hodanje u teškoj obući, da ne postanete "taj dosadan gost."- kaže Kačeran.

15. Krijumčariti svoje kućne ljubimce

U iskušenju da povedete sa sobom svoje prijatelje, vodite sa sobom svoje kućne ljubimce i potom ih skrivate u hotelu.

- Ako hotel ne dozvoljava životinje, ne pokušavajte da sakrijete ljubimce od osoblja, oni ostavljaju tragove, od dlaka do otisaka i mirisa, a troškovi čišćenja će se povećati ako prekršite pravila. - kaže Kačeran.

Foto: Pixabay.com / Nemojte krijumčariti svoje kućne ljubimce

VIDEO: Kako izgleda kada policija upadne na hotelsku orgiju?

(Telegrf.rs / Izvor: rd.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA