≫ 

To mogu samo Italijanke: Jedu kao lude i mršave kao od šale, a sve zahvaljujući ovom triku od 15 minuta

One znaju kako da uživaju, zato se nikad neće lišiti ukusnog zalogaja

  • 6

Italijanke su poznate po tome da vole da uživaju u dobroj i jakoj hrani, ali isto tako one važe za jako lepe žene. U održavanju vitke linije njima pomaže mali, svakodnevni trik od 15 minuta koji svako može da primeni. One imaju opušten pristup hrani i jesu sve što požele, hleb, testeninu, sladoled, vino...

Ovo je ubedljivo najbolji način da konačno DOBRO očistite roštilj

Kalorije kontrolišu tako što jedu jednostavne i namirnice od celog zrna žitarica, stavljaju manje preliva i umaka, a takođe jedu i male porcije. Zbog takvog načina uživana u hrani Italijanke ne moraju da idu na dijete, a da bi ostale vitke služe se i trikom koji je deo italijanske kulture: kad god su u prilici idu kratko da prošetaju, obično 15 minuta.

Žvake vam mogu pomoći da smršate, ali samo ako ih žvaćete na ovaj način

Foto-ilustracija: Pixabay.com

Italijanke ponekad šetaju i nekoliko puta dnevno i to obično posle obroka. Ali, tokom tih šetnji nećete ih videti da nose aparate za merenje koraka ili odeću za oblikovanje tela koja podstiče znojenje i mršavljenje. One tokom tih ritualnih šetnji uživaju u sunčevim zracima, razgovaraju sa komšijama ili idu u šetnju sa prijteljima i članovima porodice što im je prilika da se druže.

Dobrobiti šetnje nakon jela dokazala je i nauka. Jedno istraživanje objavljeno u časopisu "Diabetes Care" je pokazalo da tri šetnje dnevno, u trajanju od po 15 minuta smanjuju rizik od dijabetesa.

Istraživanja su pokazala i da je šetnja posle večere najkorisnija: lagana fizička aktivnost i sumrak, odnosno večernja tama mogu da "reprogramiraju" biološki sat pa će vam tako pomoći da bolje spavate, poboljšate probavu, smanjite nalet insulina koji se dešava nakon jela i da ubrzate metabolizam i sve to bez odricanja od hrane i osećaja da vežbate.

Foto-ilustracija: Pixabay.com

(Telegraf.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    27. maj 2018 | 21:50

    To sa šetnjom je sigurno tačno ali da su sve Italijanke zgodne nije. Znam ih lično nekoliko i bas su kratke i popunjene. Kao što ni Srpkinje nisu sve lepotice tako nisu ni sve Italijanke vitke.

  • brana

    27. maj 2018 | 21:47

    Jeste,vise puta dnevno na brzaka urade neke lepe bezobrazne stvari s komsijom,kolegom pa i muzem i linija je perfektna,one nasmejane a 2-3 puta po 15 minuta nije mnogo vremena....

  • Isko

    28. maj 2018 | 10:28

    Samo na tv-u. Prošetajte malo italijanskim, francuskim ...gradovima. Go krš. Samo su im stranci lepi. I to po neki.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA