≫ 

Problemi u krevetu mogu da budu znak da muškarac pati od ove bolesti

Visok nivo šećera u krvi može uticati na erektilnu disfunkciju - stanje u kojem partner ne može da postigne ili zadrži erekciju dovoljno čvrstu za seksualni odnos

  • 1

Muškarci s dijabetesom znatno češće imaju erektilnu disfunkciju od onih sa normalnom količinom šećera u krvi, pokazalo je novo istraživanje u časopisu "Diabetic Medicine". To je problem, pošto su ta poslednjih 30 godina slučajevi dijabetesa porasli za četiri puta.

ALARMANTNO: Srbi sve više imaju problem sa erekcijom, a reakcija Srpkinja na to je UŽASNA

Muškarci sa OVE 3 krvne grupe imaju 4 puta veće šanse da pate od impotencije

NE DIŽE VAM SE? Evo zašto je za to glavni krivac vaša mama!

Studija, u kojoj je ukljčeno 88.000 muškaraca prosečne starosti od 56 godina, utvrdila je da oni sa dijabetesom imaju tri puta veću verovatnoću da zakažu u krevetu. Zapravo, pet odsto muškaraca sa povišenim šećerom  imalo je erektilnu disfunkciju.  Pored toga, istraživanje je otkrilo da su osobe sa dijabetesom imale tendenciju da razvijaju erektilnu disfunkciju 10 do 15 godina ranije od onih koji nisu imali problem sa šećerom.

Foto: PIxabay

Kako visok nivo šećera u krvi utiče na aktivnost u spavaćoj sobi?

Dijabetes može da ošteti krvne sudove i nerve, potrebne za zdravo erektilno funkcionisanje, kaže doktor Šon Skeldon. Još jedna važna posledica ovog stanja su srčane bolesti. To je zato što problemi sa krvnim sudovima takođe mogu da utiču na srce. Prvo se manifestuju sa problemima u spavaćoj sobi, pošto su krvni sudovi u penisu manji od onih koji nose krv u srce.

Dobre vesti su da se dijabetes može kontrolisati, što znači da penis i srce vašeg momka mogu biti u funkciji ako se na vreme otkrije i deluje preventivno. Dovoljno je da tri puta nedeljno jede orašaste plodove, koji za 35 odsto mogu smanjiti rizik od dijabetesa.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA