≫ 

Objavila je fotografiju koja spasava živote: "Juče mi je otkriven rak dojke - ovo je bio jedini simptom i moraju da ga vide sve žene jer ga uglavnom ignorišu"

Šeri Rouds je majka je troje dece koja je u ponedeljak, 24. jula, saznala da ima rak dojke

  • 1

Šeri je odlučila da nakon ove šokantne vesti na Fejsbuku podeli sliku jedinog simptoma koji je mogao da ukaže na to stanje, i to kako bi pomogla drugim ženama da lakše na vreme uoče opaku bolest.

Iako je glavni simptom raka dojke uglavnom izraslina, kod Šeri se pojavilo udubljenje sa strane na desnoj dojki. Kako je reč o vrlo retkom slučaju, taj simptom uglavnom prođe nezapaženo.

"Juče mi je dijagnostifikovan rak dojke. Potpuno sam šokirana jer je ovo malo udubljenje (na slici) bilo jedini simptom koji sam imala. Primetila sam to udubljenje krajem juna i otišla kod svog lekara opšte prakse koji me uputio u kliniku. Otišla sam na pregled i skeniranje koje je otkrilo prisustvo neke mase, što je mamogram potvrdio pa sam isti dan otišla i na biopsiju. Kako nije bilo kvržice, nisam bila ni najmanje zabrinuta, ali rezultati su pokazali da je u pitanju rak dojke. Molim vas, redovno proveravajte grudi i ne ignorišite baš ništa čudno što primetite. Da i sama nisam videla sličnu sliku, ne bih znala da je to udubljenje simptom raka. Molim vas delite dalje i širite svest", napisala je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA