≫ 

Žene su počele da stavljaju krastavac u vaginu kako bi je "očistile", a nisu ni svesne da tako mogu da dobiju gonoreju, pa čak i HIV

Doktori upozoravaju žene da prestanu da prate ovaj popularan, ali opasan trend

  • 17

Oni upozoravaju da se sve žene koje reše da ovako čiste svoje vagine ozbiljno rizikuju da ugroze svoje zdravlje jer krastavac nije namenjen za čišćenje intimnih delova.

INSTANT LEK ZA MAMURLUK: 10 bizarnih stvari koje će vam pomoći da se vratite u život

BUDITE OPREZNE ako primetite dlake na grudima - jer mogu da ukazuju na opasne bolesti

Sve vreme držite tampone na pogrešnom mestu - i to može skupo da vas košta

Postupak podrazumeva da se oljušteni krastavac stavi u vaginu i vrti unutra oko 20 minuta.

Blogeri su napisali da je krastavac bogat vitaminima i supstancama koje dezinfikuju genitalije dajući im prijatan miris dok istovremeno smanjuje mogućnost za infekcije.

Foto: pixabay.com

Kanadski ginekolog doktor Džen Gunter je rekla da radeći ovo zapravo žene povećavaju šanse za infekciju i seksualno prenosive bolesti. Ubacivanjem krastavca možete da narušite vaš prorodan pH balans vagine i izazovete ružan miris, suprotno onom koji navode blogeri.

-Vagine nisu prljave. Studija za studijom nam je potvrdila da kupke, pene, sirće, pH izbalansirani proizvodi, aloja, koloidno srebro, luk i sve ostalo što se koristi za negu vagine predstavlja potencijalnu pretnju za dobre bakterije i oštećuje sluzokožu, rekla je ona.

Koristeći krastavac za čišćenje vagine žene narušavaju nivo laktobacila i sekreta i tako povećavaju šanse da dobiju gonoreju ili HIV. Takođe rizikuju i gljivična oboljenja koristeći za čišćenje povrće koje ih u procesu rasta i prerade može imati.

Foto-ilustracija: Profimedia

-Savetujem svim ženama da ne stavlajju u svoju vaginu povrće koje sadrži nepoznate mikroorganizme po sebi jer pranje u sudoperi ne može da očisti povrće od njih, rekla je doktorka.

Vagina se čisti sama od sebe i sve što joj treba je voda i blagi sapun kako bi bila sveža. Nova istraživanja su pokazala da žene koje koriste kupke i slična sredstva imaju dva puta veće šanse da dobiju rak jajnika. Sapuni i lubrikanti mogu da povećaju šanse za bolesti poput herpesa, hlamidije i HIV.

Daljinac

(Telegraf.rs/Dailystar.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    21. oktobar 2017 | 19:42

    Kakva glupost HIV od krastavca. Sve drugo bi mogao da poverujem samo to ne.

  • Eskalibur 64

    21. oktobar 2017 | 17:36

    Kako moze dobiti HiV od krastavca ??? Vrcenje 20 minuta... pa koje ne krene da ga pomera za to vreme i napred nazad je frigidna...

  • mare

    21. oktobar 2017 | 00:20

    Lepši je oljušten krastavac ali sa kapuljacom prirodniji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA