≫ 

Ukoliko pijete kafu dok dojite, vaša beba može da ima ozbiljan problem sa zdravljem

Novopečenim majkama pravi je luksuz da mogu da se naspavaju i da popiju kafu kako bi pregurale dan posle neprospavane noći

  • 2

Kako bi funkcionisale dok opet ne dobiju priliku da spavaju, one imaju želju da posegnu za šoljicom kafe koja je neka vrsta psihoaktivne droge koja se u svetu najviše koristi. Ali, postavlja se pitanje koliko je kofein dobar za bebu?

Pogledajte šta se sve vašem telu tačno dešava kada pijete kafu na prazan stomak

Uprkos konstantnoj potrebi za kofeinom, važnije je zdravlje bebe koja reaguje na kofein koji dobija preko majčinog mleka. Nijedna majka koja doji ili ne, ne želi da izlaže svoje dete stimulišućim drogama. Na žalost, kofein iz kafe deluje na centralni nervni sistem kao stimulans iz kategorije metilksantina. Pa, da li je onda kafa zabranjeno voće dok dojite?

Foto: Pixabay

Prema mišljenju eksperata, to ne mora da znači. Kada pijete kafu, obično samo oko jednog procenta kofeina odlazi u mleko. Ta količina će nestati iz mleka za samo par sati nakon što ste popili kafu. Ali, ako je vaše dete mlađe od tri meseca morate da budete dodatno oprezne, jer metabolizam novorođenčeta ne može da se izbori sa kofeinom pa je veća verovatnoća da će se kofein zadržati u telu i da će dovesti do nekih komplikacija ili nespavanja.

Kada dojite, vodite računa da kafa koju konzumirate bude slabija. Kada vaša beba malo poraste onda možete da počnete da konzumirate 450 do 700 mililitara kafe dnevno sve dok vaša beba ne pokazuje neke neželjene reakcije na kofein, pogotovo kada treba da spava, piše Popsugar. Jako je važno da imate na umu da različite vrste kafe imaju različiti nivo kofeina.

Foto: pixabay.com

Lekari savetuju majke da ne preteruju i da mogu da popiju jednu do dve šoljice slabije kafe dnevno i da tako neće naškoditi bebi. Treba da zapamtite da je svako dete drugačije i da ukoliko primetite da vaše dete reaguje loše na kofein, napravite par dana pauzu u konzumiranju kafe kako biste se uverili da li je to do kofeina ili ne.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goca

    29. novembar 2017 | 08:35

    Gde sam ovo mogla pročitati pre 12 god...ona neće da spava a ja pijem kafu da bi me držala budnom😭😭😭

  • Ja

    1. decembar 2017 | 22:03

    A sta biva sa bebama kad im mame puse cigarete svih 9 meseci i oiju svakog dana crno vino?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA