Osobe koje su rođene zimi imaju veće šanse da obole od opasne bolesti i dožive moždani udar

Godišnje doba u kome ste rođeni čini vas podložnijim nekim opasnim bolestima

  • 0

Bebe rođene zimi tako imaju veći rizik da dožive moždani udar kasnije u životu, a razlog za to je zabrinjavajući.

Tečnost koju žena izbacuje kada pukne vodenjak nije voda - već nešto mnogo gadnije

Naime, naučnici sa Univerziteta u Pensilvaniji otkrili su da je razlog tome izloženost njihove majke tokom prvog tromesečja zagađenom vazduhu, ali i nedostatak sunčeve svetlosti. To je povezano s razvojem nepravilnih otkucaja srca koji mogu smanjiti dotok krvi u mozak.

Foto: Pixabay

Osobe rođene na jesen ređe oboljevaju od dijabetesa jer su njihove majke u prvom tromesečju bile izložene suncu koji povećava nivo vitamina D. On jača imunitet, a izlaganje suncu tokom poslednje faze trudnoće sprečava razvoj autoimunih bolesti kao što je dijabetes.

U istraživanju su analizirani zdravstveni kartoni 10.5 miliona ljudi u SAD-u, Južnoj Koreji i Tajvanu, a istraživači su tražili vezu bolesti sa mesecom rođenja osobe, prenosi klix.ba. Rezultati su pokazali da bebe rođene između decembra i marta imaju veći rizik od nepravilnih otkucaja srca koji dovode do moždanog udara, dok bebe rođene na jesen imaju manji rizik da obole od dijabetesa tipa 2.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA