≫ 

Napokon znamo zašto nam ujutro smrdi iz usta, ali i kako da ga se zauvek rešimo

Svež dah ujutru i ljubljenje čim otvorite oči moguće je samo na filmu

  • 0

Izgleda odlično, ali u stvarnom životu ne želite ni da pričate sa nekim dok ne operete ujutru zube, a kamoli da se sa nekim ljubite.

"ŽENA SA KONJSKOM VILICOM": Godinama su je mučili i ismevali zbog zuba, pa je svima pokazala novo lice uživo u emisiji! (FOTO) (VIDEO)

Neugodan zadah je razlog zašto se trudimo da ujutru ne dišemo blizu nekoga ko može da oseti taj miris. Sigurno ste proveli najviše osam sati a da niste oprali zube, pri tom niste ništa u snu jeli, a opet imate neprijatan zadah kad se probudite.

Jedan od uzroka je zaustavljena proizvodnja pljuvačke koja ispira usta i tako otklanja neprijatan zadah. Kako noću ne proizvodimo pljuvačku ako u toku dana i to stvara idealnu podlogu za bakterije da se namnože. Što su vam suvlja usta to su veće šanse da se razviju bakterije i pogorša neprijatan zadah.

Foto: Profimedia/Cultura RF

Disanje na usta, hrkanje i neki lekovi mogu da dovedu do suvoće usta koja samo pogoršava stanje.

U većini slučajeva, ovo ne treba da vas zabrinjava, ali u nekim situacijama može da bude simptom neke podmukle bolesti. Uglavnom je prvi simptom bolesti desni, koja je povezana sa srčanim oboljenjima i šlogom. Nekada može da bude povezano sa infekcijama organa za varenje i u tim slučajevima morate da se javite lekaru za pomoć.

Ako želite da vam dah ne bude neprijatnog mirisa ujutru, pobrinite se da opere zube i koristite konac neposredno pre odlaska u krevet, jer ostaci hrane sa kojima legnete da spavate predstavljaju hranu za bakterije koje imate u ustima, piše Womenshealthmag.

Preporučuje se pranje zuba dva do tri minuta, upotreba čistača za jezik i tečnost za ispiranje usta bez alkohola.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA