Nakon operacije joj je pozlilo i počela je da povraća izmet zbog jezive greške hirurga

Greške hirurga prilikom operacija često mogu samo da otežaju život pacijenata

  • 10

Kada se podvrgavaju operaciji, pacijenti to rade da bi im se poboljšalo zdravlje i spasio život – ne obrnuto!

Test za trudnoću je bio pozitivan, ali u njenom stomaku nije bilo bebe, već je raslo nešto zastrašujuće

Jedna žena dospela je u žižu javnosti kada je obelodanila svoju priču koja je sve potresla. Nakon operacije za koju su joj rekli da ima mali rizik, slučajno su joj oštećena creva i 34 godina stara Keli Jeoman počela je da povraća sopstveni izmet.

-Počela je redovno da povraća mešavinu njenog poslednjeg obroka i izmeta i borila se za dah. Svakog časa njena creva se mogu uplesti i može da završi sa bajpasom koji će morati da nosi do kraja života. Ništa joj nije pomagalo i gledali smo kako kopni. Ne prepoznajemo je više kao našu srećnu, jaku i odlučnu prijateljicu. Svakog dana sve više bledi i plašimo se najgoreg, rekli su njeni prijatelji.

Skener je pokazao da je njen abdomen ispunjen izmetom smeštenim oko njenih organa. Čak i nakon 10 nedelja u bolnici i mnogo vremna između hospitalizacija, lekari još uvek nisu pronašli rešenje za njen problem.

Ovo je jako retka komplikacija koja nastaje kao greška hirurga tokom operacije creva, piše Flipboard. Do ove situacije došlo je usled slučajnog oštećena creva nesrećne žene što je dovelo do curenja izmeta u abdomen i upale maramice koja obavija stomačne organe. Opasnost je velika jer može da dođe do pojave sepse i smrti.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mican

    5. decembar 2017 | 11:41

    Koliko samo ovakvih primera ima kod nas ali se ne objavi zataska se

  • Dragana

    5. decembar 2017 | 11:08

    Jadna žena :( Nažalost,dosta ljudi zbog greške dr.umre ili ostanu invalidi. I kao da to nije dosta,još i u većini slučajeva nitko ne odgovara :(

  • Mlj1228

    5. decembar 2017 | 12:14

    I ja sam ostao invalid zbog greske hirurga. Posle saobracajne nesrece , imao sam dva prsljena polomljena , ali kicmena mozdina nije bila ostecena . Prvo su mi rekli da ne treba nikakva operacija , ali bolovi nisu jenjavali , pa sam odlucio konsultovati jednog profesora , o svom trosku , koji me je uputio odmah na operac iju. Posle operacije , koja je trajala jedanajest casova , jer je bilo presadjivanje kostiju, probudio sam se u strasnim uslovima , i cela desna strana je bila nepokretna . Rekli su mi da ce se sve to povratiti , ali posle petnajest dana jos jedna operacija , i opet nista. Onda su moji bliznji , napali direktora bolnice , koji me je odmah prebacio u drugoj bolnici ,gde su veliki specijalisti za neuro-hirurgiju i ortopediju. Preziveo sam jos dve operacije , gde su me ipak postavili na nogama , ali muke koje sam prezivljavao , i danas prezivljavam , su neopisive. Sve ovo, da nije bilo greske hirurga , ne bi se ni dogodilo. Napominjem da da ne zivim u Srbiji . Tuziti ih da, ali protiv njih, i ako dobijete novcanu ostetu , uzmu vam sve advokati , jer to moze i godinama trajati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA