Karijeru joj je uništila retka bolest i sada želi da svim ženama otkrije znakove upozorenja jer je u opasnosti svaka deseta

Bolest joj je pretvorila život u pakao i sada ne želi da se to desi drugima

  • 2

Doktorima je bilo potrebno celih 10 godina da joj daju pravu dijagnozu - a to ju je koštalo karijere

Karijera Karle Kresi završena je usled bolne bolesti koja "ledi" karlicu i ona sada želi da upozori sve žene na znake upozorenja kako i one ne bi prolazile kroz pakao kroz koji je ona prošla.

Prvi zabeležen slučaj u istoriji: Uspela je da izleči rak uz pomoć jeftinog začina i ostavila lekare u šoku

Bilo je potrebno 10 godina da doktori otkriju da ima endometriozu i sada mora da ide na operaciju na svakih nekoliko meseci i imala je ogromne ciste koje su pričvrstile njen želudac za jajnike.

A post shared by Carla Cressy (@carlamcressy) on

- Svako malo sam bila u bolnici i izgubila sam posao jer sam vrlo često bila bez svesti. U junu sam morala hitno u bolnicu jer mi je cista eksplodirala u stomaku. Iz mene su izvukli 2.5 litara otrova, priča Karla.

Ova retka i jeziva bolest dovela je do toga da su njena materica, želudac i jajnici povezani ožiljačnim tkivom.

Zbog toga, njeno telo se menja u zavinosti od rasta bolnih stomačnih cisti koje mogu da je toliko udebljaju da promeni nekoliko veličina odeće.

Operacija joj je spasila život, ali ova manekenka sada na telu nosi veliki ožiljak i može da se nađe u velikoj opasnosti ako zatrudni.

A post shared by Carla Cressy (@carlamcressy) on

Zbog kasne dijagnoze, Karla se nalazi u poslednjoj fazi ove bolesti koja je poznata kao i bolest "zamrznute karlice".

Kako druge žene ne bi doživele njenu sudbinu, Karla želi da ih upozori na vreme.

- Kada su mi doktori rekli šta je, nisam imala pojma o čemu pričaju, a od ove bolesti pati jedna od deset žena, ali se o tome ne govori, priča ona.

U slučaju da je neko zabrinut i misli da ima endometriozu, Karla kaže da je veoma važno da se obrati ginekologu za savet i traži dijagnozu kako bi, u najgorem slučaju, na vreme krenulo lečenje.

Ovo su najčešći simptomi koji mogu da ukazju na ovu bolest:

- Bolne menstruacije

- Bol tokom seksa

- Bol tokom uriniranja

- Krvarenje

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    8. januar 2018 | 22:12

    Ja sam se pre 9 meseci operisala od endometrioze i ne mogu vam opisti bolove kroz koje sam prolazila,psihicko stanje i volju koja je opadala danima,jakooo jakooo bolno iskustvo :( saosecam se sa njom.

  • Dia

    8. januar 2018 | 21:06

    Strašno, hvala joj što je podelila sa nama ovaj slučaj. Inače sam saznala za tu bolest preko nekih žena koje se leče hormonima i Femisanom, uspešno. Nekada se nije ni znalo da to postoji, a ginekolozi lutaju dok ne otvore trbuh. Neka vrsta tumora skoro, pa isto kao Endokrini tumor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA