≫ 

Svaka treća žena ne ide redovno kod ginekologa zbog poražavajućeg razloga

Mnoge žene ne shvataju rak cerviksa kao ozbiljnu opasnost po njihov život, ali im je zato Papa test prava noćna mora

  • 17

Kada odete da uradite Papa test morate da se skinete i ginekologu izložite svoje telo, ali upravo je stid zbog izgleda glavni razlog zašto većina žena ne ide uopšte na ove preglede.

Samo jedna šoljica čaja dnevno može da vam spasi vid

Mnoge žene se osećaju nesigurno kada odu kod ginekologa jer moraju da se skinu od pojasa nadole i izlože svoje najintimnije delove tela. Čak trećina žena ne ide na preglede jer se stidi svog tela, 34 odsto smatra da im intimni delovi ne izgledaju lepo, a 38 odsto misli da je njihov miris loš.

Foto: Profimedia/BSIP

Zbog toga žene ozbiljno ugrožavaju svoje zdravlje jer je Papa test jedini način da se otkriju prekancerogene ćelije koje mogu da dovedu do ozbiljnih problema i bolesti, piše womenshealthmag. Ukoliko ne radite ovaj test onda se kockate sa vašim zdravljem, jer je ova bolest izlečiva ukoliko se na vreme otkrije.

Žene bi trebalo da počnu da rade Papa test kada napune 21 godinu na svakih tri godine dok ne napune 65. Odgovornost prema svom zdravlju je veoma važna kako biste imali zdrav život. Vašem ginekologu nije bitno da li ste sveže izdepilirane i koliko imate kilograma jer on radi svoj posao i bitno mu je da ustanovi da li ste zdravi, a to da li vam treba brazilka odlučite same.

Foto: FreeDigitalPhotos.net/photostock, dream designs

S obzirom da je rak glića materice i rak cerviksa lako otriti ukoliko redovno idete kod ginekologa i da je bolest izlečiva ukoliko se na vreme otkrije, nemojte da budete neodgovorne već jednom godišnje idite na pregled kod ginekologa, a bar jednom u tri godine uradite Papa test.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandra

    24. januar 2018 | 17:50

    Zgrožena sam koliko žene kod nas lažu,jednom godišnje za kolposkopiju i papa test koji u najskupljoj varijanti privatno košta 4500 din nemaju da daju i tako spreče oboljenje koje je izlečivo je za svaku osudu! A koliko pari cipela,tašni,jakni,majica,farmerki itd godišnje kupe?Samo što godišnje to odradim(platim) na vreme mi je otkriven kancer grlića materice u decembru 2008 i uspešno operisana a danas živa i zdrava

  • Ika...

    24. januar 2018 | 21:40

    Ja baš danas bila..Možda je malo neprijatno,ali šta se mora nije teško...i oni su ljudi,ništa strašno.. Zdravlje je najbitnije...

  • Antiglobalistkinja

    24. januar 2018 | 16:19

    Koliko sam ja cula od dosta prijateljica,ne idu jer nema dobrih ginekologa u DZ,a cene kod privatnika su previsoke za plate koje imaju.Do specijaliste im je jos teze doci,a i kada dodju tada vec na zalost imaju ozbiljne simptome bolesti 😢.Dosta lekara je otislo u inostranstvo,ostali su oni koji ili rade privatno ili lose u drzavnim institucijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA