Gotovo istog trenutka se rešite upale grla na potpuno prirodan način i bez lekova

Bol i peckanje u grlu su česti simptomi koji se mogu osetiti u ovo doba godine, a uglavnom su izazvani virusima ili bakterijama

  • 1

Sigurno je da ste bar jednom, tokom zime,  imali priliku da iskusite infekciju grla, možda nije bila dovoljno jaka da vam trebaju lekovi, ali opet dovoljno dosadna i uporna da ne znate šta ćete sa njom. Na sreću, postoje domaći lekovi, koji zahtevaju minimum pripreme, a deluju više nego brzo.

Zbog čega ne možete da skinete salo na stomaku i kako da ga se konačno rešite i to jednom zauvek?

Bol i peckanje u grlu su česti simptomi koji se mogu osetiti u ovo doba godine, a uglavnom su izazvani virusima ili bakterijama. Čine da se osećate jako neprijatno i želite da ih se rešite što pre, iako ovakva stanja posle nekog vremena prolaze sama od sebe.

Otisak prsta otkriva od čega ćete oboleti: Proverite da li vam preti neka od ovih bolesti

4 najboja načina da se rešite bolova u grlu:

1. Vlažan vazduh

Udisanje i inhalacija vlažnim vazduhom mogu da vam olakšaju bolove u grlu. Okupajte se vrelom vodom, i nakon toga ostanite u kupatilu i uduišite vrelu paru. Isto to možete uraditi i tako što ćete prokuvati vodu u šerpi, nadnesite glavu nad šerpu i udišite paru. Glavu pokrijte peškirom dok udišete. Nekoliko kapi esencijalnog ulja od mente će dati umirujući efekat vašem kašlju i bolovima u grlu.

Pixabay

2. Prestanite da pušite

Pušenje iritira grlo i izaziva suv kašalj, pa bi trebalo da prekinete sa pušenjem bar tokom ovog perioda. Pokušajte da ne budete okruženi duvanskim dimom.

Pixabay

3. Đumbir

Da napravite pravi eliksir za vaše grlo, potreban vam je koren đumbira. Preko njega sipajte proključalu vodu. Kada se voda ohladi, u nju dodajte sok od limuna i med. Sok od limuna i med ne treba da stavljete u vruću vodu jer gube svoja lekovita svojstva. Ovo pijte nekoliko puta u toku danai ubrzo ćete osetiti olakšanje. Ovi sastojci su prirodni i možete ih koristiti koliko god da vam je potrebno.

Pixabay

4. Sos od paradajza

Da ublažite sve simptome bolova u grlu ili peckanja, napravite napitak od soka od paradajza i vruće vode, urazmeri 1:1. u taj rastvor možete dodati nekoliko kapi bilo kojeg ljutog sosa (čili sosa i slično). kada se prohladi ispirajte grlo ovim rastvorom. Likopen iz paradajza i kapsaicin iz ljutog sosa su dobri za bolno grlo.

Daljinac

(Telegraf.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA