≫ 

Kada vam zaista treba antibiotik, a kada pomaže i narodni lek?

Kada se radi o sprečavanju i borbi sa bolestima, antibiotici su često prvo oružje za kojim posežemo

  • 0

Antibiotici mogu zaista da učine čuda ako se koriste na pravi način i za prave stvari, a ne kod nekih simptoma i bolesti za koje njihova upotreba nije predviđena.

MOŽE DA BUDE OPASNO: Lekovi koje nikako ne smete da delite na pola kada ih uzimate

Doktorka Taz Batia otkriva kada su antibiotici najbolje i najpoželjnije rešenje, a kako nam narodna medicina može biti od veće koristi. Pre svega otkriva šta je neophodno preduzeti kako bi antibiotik našem organizmu lakše "pao".

Foto: Pixabay

- U momentima kada vam stvarno treba antibiotik, dobra ideja je da uzmete probiotik sa laktobacilusima tri do četiri sata pošto popijete antibiotik kako biste održali ravnotežu u crevnoj flori, rekla je doktorka.

Ukoliko ste već uzeli probiotik, ona savetuje da promenite vreme uzimanja do pomenutih tri do četiri sata nakon antibiotika i da duplirate dozu. Ukoliko ste skloni da dobijete neku gljivičnu infekciju kada uzimate antibiotik, savetujemo vam da obevezno uzmete i vaginalni probiotik. Sada kada ste videli kako trebate da održavate balans u organizmu, ovo su situacije u kojima trebate da uzmete antibiotik kako biste se izlečili.

Pixabay

Prehlada i grip

Ovo su virusna oboljenja koja organizam jako teško podnosi. Oni ne trebaju uvek lekove kako bi se tretirali, ali ukoliko potraju duže od 10 dana onda moraju da se uzimaju i antibiotici. To je znak da postoji infekcija i antibiotici su neophodni.

Prirodni način lečenja podrazumeva mnogo vitamina C, 10 grama dnevno za odraslu osobu. Dokazano je da kod većine ljudi vitamin C pokazuje dobre rezultate u lečenjju prehlade. Da biste se osećali dobro povećajte i unos vitamina D.

Upaljeno grlo

Ovde je stvarno potreban antibiotik kako biste grlo očistili od virusa. Naučnici ukazuju na to da deca, ali i odrasli, koji su nosioci streptokoka često imaju neuroloških problema pa je zbog toga jako bitno očistiti se od ovih virusa.

Nakon popijene doze antibiotika i pridržavanja probiotskog protokola koji smo gore spomenuli, ubacite u vašu ishranu hranu koja deluje kao probiotik kako biste vašim crevima dali dovoljno snage da se vrate na staro.

Foto-ilustracija: Profimedia, Pixabay

Infekcija sinusa, bronhitis i ušna infekcija

Ovo su situacije u kojima su antibiotici uvek potrebni, ali se dešava i da upale prođu same, piše wellandgood.com. Ali, ako ste i posle dve nedelje i dalje bolesni to je momenat kada trebate da uzmete antibiotike u obzir.

Urinarne infekcije

Počnite sa terapijom antibioticima ukoliko vaš test urina pokaže prisustvo kolonija bakterija. Ne želite da se bakterije prenesu do bubrega jer će se to pretvoriti u mnogo veči i ozbilniji problem. Bakterije mogu preko mokraćnih kanala da se prenesu u bešiku i onda je neophodna bolnička nega.

Ukoliko osetite da vam preti urinarna infekcija smanjite unos veštačkog šećera. Bilo da ste na antibioticima ili ne, doktorka Batia savetuje mnogo sna i odmora kako biste izlečili infekciju.

Daljinac

(M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA