Ono što muškarcima produžava život, ženama ga skraćuje

Nikad nećete pogoditi o čemu se radi

  • 12

Naučnici sa Univerziteta u Padovi sproveli su zanimljivo istraživanje o braku koje je pokazalo da ovaj ljubavni odnos muškarcima produžava, a ženama skraćuje život.

NAPOKON IMAMO ODGOVOR: Evo zašto lepi ljudi nemaju sreće u ljubavi

Podaci kažu da je među udatim ženama smrtnost veća za čak 23 procenta nego kod onih koje još uvek nisu izgovorile sudbonosno "Da".

Šta da radiš ako ti se sviđa bivši dečko najbolje drugarice?

Foto: Pixabay.com

Ako se sada pitate zašto je to tako, naučnici odgovaraju: "Žene u braku moraju voditi brigu ne samo o sebi, već i o suprugu, što dvostruko opterećuje njihovo psihičko i fizičko zdravlje. A gde su još kućni poslovi, deca, karijera, izgled..."

Tako vam je jasno i kako muškarci iz istog razloga žive duže, upravo zahvaljujući takvoj brizi svojih supruga.

Neka ranija naučna istraživanja su utvrdila da muškarci žive kraće od žena, ali dobijaju više zadovoljstva tokom života.

Daljinac

(Telegraf.rs / Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zadovoljna zena

    11. mart 2018 | 17:47

    Zena koja voli svog muskarca brine o njegovom zdravlju i postuje njegovu porodicu. Ona koja manipulise sa muskarcem ona sve razara i na kraju ce biti nesrecna

  • FANTOM

    11. mart 2018 | 18:20

    To je pogresno i nazadno verovanje. Mora da su ucestvovale umrle osobe. Kod mene u komsiluku nekoliko udovica izmedju 70 i 80 godina dok muzevi leze u ilovaci. Fizicka aktivnost celici organizam kazu eminentni strucnjaci a palacajuci jezik i psiholoski pritisak dovode do slabljenja tela i brzeg starenja. Lepota je prolazna ali i ulozen novac kojim su ga odrzavale putem hemije je mlacenje prazne slame. Statistika kaze da je kod nas vise zena nego muskaraca bez onih pod zastavom duginih boja!

  • Mixi

    11. mart 2018 | 19:30

    Apsolutno romanticno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA