Svi su mislili da je u pitanju mamurluk, a onda je završio u komi boreći se za život jer niko nije primetio jasne simptome

Zdravlje je jako misteriozno i jednog trenutka ste savršeno zdravi, a već sledećeg se borite za život

  • 2

Čak i bezazleni simptomi poput kašlja mogu da budu znak da nešto nije u redu sa vašim zdravljem i da morate da se obratite lekaru za pomoć.

Srpski doktor otkriva pravu istinu o zdravoj hrani, čudotvornim lekovima protiv raka i prevarama kojima mnogi varaju bolesne

Na to da ne smete da zanemarujete simptome kod dece apeluje i Riki Tejlor majka osamnaestogodišnjeg Bena koji se bori za život samo par dana pošto se požalio na bol u grlu.

Foto-ilustracija: Profimedia/BSIP

- Benovo stanje se brzo pogoršalo nekoliko dana nakon što se požalio na bol u grlu i sada se tri dana kasnije bori za život protiv meningitisa. Pozvala sam hitnu pomoć jer mu je pozlilo i samo par sati kasnije on je bio u indukovanoj komi. On je izgledao kao da je umro, a u stvari je bio u veštački izazvanoj komi, siv u licu i sa mnogo cevčica prikačenih na telu, izjavila je ona.

Njemu je konstatovan meningitis. Pošto je konstatovano da je u redu, otpušten je na kućno lečenje, ali mu je opet pozlilo i vraćen je u bolnicu gde se nalazi na aparatima koji ga održavaju u životu, piše news.com.au. Pre odlaska u bolnicu on je stalno povraćao, imao je bolove u grlu i bilo mu je hladno.

Foto - Ilustracija: Profimedia

- Želim da upozorim sve roditelje na simptome meningitisa da to nije samo osip, rekla je ona.

Oko 3.200 ljudi godišnje dobije bakterijski meningitis, dok 1 od 10 osoba umre i više njih pretrpi trajne posledice po zdravlje. Simptomi se se razvijaju brzo i uključuju temperaturu, osećaj bolesti, glavobolje, crveni osip, ukočenost u vratu, osetljivost na svetlost, žeđ, iritiranost i napade.

Simptomi mogu lako da budu protumačeni kao simptomi mamurluka.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vule

    24. mart 2018 | 12:22

    Opasna bolest. Srecom postoje efikasne vakcine.

  • DK

    24. mart 2018 | 19:29

    ja sam imala meningitis doktorka mi davala injekcije protiv bola i govorila proci ce. strucnjaci opšte prakse

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA