≫ 

Lekari su mu posle nesreće presadili penis, ali ne i testise - a onda mu otkrili gotovo neverovatan razlog zašto

Lekari odbijaju da vrše transplantaciju testisa

  • 1

Veteran vojske SAD je podvrgnut transplantacji penisa i mošnica nakon nesreće u Avganistanu, ali jedna veoma važna stvar nije bila uključena u ovu komplikovanu operaciju - testisi.

Revolucionarno: Pogledajte kako izgleda transplantacija penisa i mošnica (VIDEO)

Lekari Džon Hopkins bolnice priliom transplantacije nisu "uključili" testise iz jednog veoma bizarnog razloga.

Testisi bi kod ovog veterana, koji je zatražio da ostane anoniman, proizvodili spermu donora u telu osobe na kojoj je izvršena transplantacija.

Printskrin: YouTube/Akademi Portal/Transplantacija penisa je nešto što lekari ne žele da rade

Lekari ove bolnice su na samom početku pacijentu jasno stavili do znanja da testisi neće biti uključeni u transplantaciju baš iz ovog razloga.

I dok. barem što se javnosti tiče, nisu ulazili u previše detalja, stručnjaci su rekli da se većina ljudi koji izgube testise odlučuju na terapiju testosteronom kako bi zamenili hormone i dobili prostetičke testise kako bi penis izgledao potpun.

Tehnički, tansplantacija testisa je potpuno moguća i dozvolila bi pacijentima da prođu kroz proceduru hormonske terapije.

Foto: Foter/ReSurge International/flickr/Transplantacija testisa sa sobom nosi nekoliko ozbiljnih problema

Ali problem leži u činjenici da bi oni nastavili da proizvode spermu donora, a bez dozvole preminulog donora, stvara se etička komplikacija koju lekari žele da izbegnu.

- Ako izvršite transplantaciju testisa, to donora ne čini samo osobom koja daje svoj deo tela, već i donatorom sperme. A samim tim bi posle dolazilo do donacije sperme bez dozvole - a to ne bi smelo da se dešava. U osnovi, osoba bi se razmnožavala uz pomoć tuđe sperme i to bez pristanka te osobe. A to je granica koju ne želimo dapređemo, objašnjavaju lekari.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA