≫ 

Stavili su zdravu jetru pored one alkoholičara - razlika će vas ostaviti bez teksta (VIDEO)

Alkohol ima razarajuće dejstvo po čitav organizam, a naročito po jetru

  • 2

Dobro nam je svima poznato koliko alkohol šteti našem organizmu, ali nekako uvek zaboravljamo na to sve dok nam neko ne pokaže na konkretnom primeru koliko uništavamo našu jetru.

Mamurluci vam nisu gori jer ste stariji - već je za to krivo nešto potpuno drugačije

U američkom šou programu doktor Dru Pinski pokazao je dve jetre. Prva je zdrava, a druga je uzeta od preminulog pacijenta. Uništena je cirozom, bolesti koja nastaje kao posledica hroničnog alkoholizma. Svi su ostali u šoku kada su videli razliku.

Printskrin: Youtube/DrDrewLCTV

- Ovo je cirozna jetra. Puna je ožiljaka i vidi se da je pokušavala da se regeneriše. Kako je regeneracija stalno počinjala i stajala, tako su nastajali novi ožiljci, rekao je doktor Dru.

Prekomerna upotreba alkohola utiče na čitav organizam. Alkohol utiče na oticanje i promene na koži, oštećuje krvne sudove i čini ih sklonim pucanjem. On sprečava da se mišići izgrađuju, utiče na hormone i upalu mišića kod vežbanja, pa nećete uspeti da sredite i oblikujete vaše telo ukoliko ne odustanete od alkohola.

VIDEO: Ispovest alkoholičara koji je završio u prihvatilištu

(Telegraf.rs/dailystar.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    9. maj 2018 | 15:08

    Na vecini nemackih boljih piva jasno stoji-- zena- 2-3 dnevno-- musko 3-4 dnevno--- ako se piju 10 svake nedelje to je 40 piva mesecno onda ne bi trebalo biti nikakvih posledica---- Ali ko zdere ljutu kao zika litar dnevno onda bude ove razlike.

  • Johnny Repp

    10. maj 2018 | 17:53

    Mene su doktori prevarili govoreći da je dobro popiti po jedan vinjak dnevno za cirkulaciju, ali dok sam shvatio da su mislili na jednu čašicu a ne na jedan litar već sam se bio "navukao". Inače doktori koji se bave lečenjem ove zavisnosti propagiraju da su alkoholičari i oni koji popiju neko piće kada prime platu, pa koji pre i posle jela popiju po rakiju i pivo ili vino, te oni koji popiju na svadbama i ostalim veseljima,........., dakle po toj njihovoj teoriji malo ko nije alkoholičar što mislim da je previše stroga klasifikacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA