≫ 

Prost test od 3 sekunde otkriva da li odmah morate da popijete čašu vode jer ste dehidrirali

Nikad lakši test otkriva da li vam nedostaje tečnosti u organizmu, obratite pažnju na to jer je ona najvažnija za zdravlje i lepotu

  • 1

Znate da treba da pijete vodu kao da je to neki vaš posao i to radite, po navici, uvek kada ste žedni. Možda ste čuli da pravilna hidriranost sprečava gojaznost, daje vam sjajnu kožu, ublažava bore. Bez obzira kako i kad unosite tečnost, ona je jako važna i toga smo svi svesni.

Ono što je, takođe, jako važno je i da vodimo računa da ne ostanemo dehidrirani, a to je nešto što najčešće kasno primetimo.

Postoji zapravo super-jednostavan metod za proveru nivoa hidratacije, a sve što treba da uradite je da uštinete sami sebe. Elastičnost kože je ono što omogućava "koži da promeni oblik i da se onda vrati u normalu", a za tu elastičnost je neophodan optimalni nivo hidratacije. Da biste se testirali, uštinite kožu na vašem abdomenu ili ruci i držite je nekoliko sekundi, a zatim pustite. Ako se vaša koža odmah vrati u normalu, onda imate normalan nivo hidratacije, ali ako je vam potreban trenutak da se koža vrati u normalu, verovatno ste dehidrirali.

Ovo je najprljaviji deo vašeg auta - a nije ni kvaka ni volan

Pošto može biti teško da stalno brojite da li ste uneli dovoljnu količinu tečnosti, posebno kad imate na umu da svakoj osobi treba drugačija količina, ovaj način testiranja vam može biti od velike pomoći. Zato isprobajte i uštinite se odmah.

(Telegraf.rs / wellandgood.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    15. maj 2018 | 08:25

    Koliko sam se jako ustinuo masnica mi se napravila!sad umesto vode koristim diklofen mast😠

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA