≫ 

Da li vam preti infarkt? Proverite odmah, ovaj test daje 90 posto preciznu dijagnozu

Takozvani sindrom "starog srca" je poslednjih par decenija u stalnom porastu, otuda i dolazi povećanje broja srčanih oboljenja u svetu

  • 0

Da li ste znali da dve od pet žena u svetu imaju srce i do pet godina starije od ostatka tela? Ovaj podatak bi trebalo da vas podstaknete da razmislite o zdravlju svog najvažnijeg mišića u telu. Ako želite da saznate koliko je staro vaše srce, uradite ovaj kratak test.

Da li pravilno koristite pumpicu za astmu? Greška koju mnogi prave može da bude smrtonosna

Starenje je deo prirodnog procesa, a prve znakove vidimo na licu, telu i koži, i to u obliku bora i sedih vlasi. Ali, starenje se ne događa samo spoljašnjem izgledu, već i čitavom organizmu, uključujući i organe najvažnije za život.

Istraživanje američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pokazalo je da takozvani sindrom "starog srca" utiče na njegovo zdravlje i rad, a u poslednjih par decenija je u naglom porastu, odatle dolazi do povećanog broja srčanih oboljenja.

Ako želite da izračunate koliko je vaš rizik za dobijanje srčanih oboljenja unesite podatke u ovaj kalkulator.

U kalkulator treba da unesete podatke o svom godištu, krvnom pritisku, BMI indeksu telesne mase, stanju šećera u krvi (dijabetesu) i da li ste pušač. Rezultat bi trebalo da otkrije stanje vašeg srca, ali i procenat rizika za oboljenja od srčanih bolesti u idućih deset godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA