≫ 

"Od svih ružnih stvari u ovoj godini, biram ono najlepše": Uspela je da pobedi opasnu bolest i poslala dirljivu poruku svim ženama

Suočavanje sa opasnom bolesti zahteva da budemo hrabri i istrajemo u borbi za ozdravljenje

  • 2

Inspirativne ljude možemo da vidimo svuda oko nas jer nikada ne možemo da znamo za sigurno šta je žena u prevozu koja sedi pored nas preživela, a jedna hrabra mlada žena uspela je da pobedi rak dojke i poslala je važnu poruku svim ženama.

Da li vam preti rak dojke - 4 signala koje ne smete da ignorišete

Martina Mlinarević Sopta u ponedeljak će napuniti 36 godina, a već je morala da se suoči sa opasnom bolesti koja joj je ugrožavala život. Nakon operacije shvatila je da je i pored svega što je preživela i ožiljaka koje nosi na telu ona prelepa i zadovoljna što je preživela.

Na svom Facebook profilu objavila je hrabro svoju sliku nakon operacije i svim ženama poslala dirljivu poruku.

- U ponedeljak punim 36. Od svih ružnoća u protekloj godini biram ono najlepše – preživela sam. Pričajući o tome, preživele ste i mnoge vi koje ste otišle na pregled, pronašle svoj rak na vreme i odlučile da mu slomite glavu, svom snagom sopstvenog inata. Samo zbog toga je vredelo roditi se, iako nas balkanski mentalitet uči da ćutimo i spuštamo glave, sakrivamo se i trpimo, napisala je ona.

Dodala je kako je prihvatila svoje ožiljke i ide dalje podignute glave. Volela je kao da sutra ne postoji, a umirala je živeći život kao nikada pre bolesti. Poželela je svim ženama da žive srećan život, da idu na obavezne preglede, u šetnje i da vode ljubav.

Inspitrativna i dirljiva poruka mlade Martine ukazala je na to da je problem ozbiljan i da žene olako shvataju svoje zdravlje i ne podvrgavaju se pregledima. Obavezno jednom godišnje idite kod ginekologa i radite redovno samopregled dojki kako biste na vreme reagovale ako primetite neke promene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    12. maj 2018 | 14:50

    Nek si ti ziva i zdrava. Samo maloumne zene svoju lepotu svode na grudi i napumpane usne. Prava lepota je nešto drugo.

  • plana

    12. maj 2018 | 14:51

    Neka te Bog uvek prati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA