≫ 

Izbacila je mleko iz ishrane i posle nedelju dana shvatila šta ono čini njenom zdravlju

Mlečni proizvodi mogu da otežaju varenje i učine da se osećate tromo

  • 3

Postoji mišljenje da izbacivanjem mlečnih proizvoda iz ishrane možete da povećate nivo energije, poboljšate varenje i smršate.

Postoje samo 4 tipa velikog stomaka i svaki se skida na drugačiji način: Koji od njih je vaš?

Jedna korisnica društvenih mreža odlučila je da izbaci mlečne proizvode iz ishrane ne bi li videla kako će to uticati na njeno zdravlje.

- Dan bih započinjala šoljom grčkog jogurta i kafom sa mlekom, pa sam znala da će mi jutarnja rutina biti bez toga poremećena. U nedeljnu nabavku odlazila bih da kupim bademovo mleko, čia seme, jaja i avokado, rekla je ona.

Foto: Pixabay.com/Grčki jogurt zamenila je čia pudingom sa borovnicama i drugim voćem.

Prvog dana sam za doručak imala čia seme koje sam prethodne noći potopila u bademovo mleko i ujutru mu dodala borovnicu, pa se moj doručak i nije razlikovao mnogo od onog na koji sam navikla. Za ručak sam pojela ostatke tajlandske hrane, a za večeru sam jela nudle u pesto sosu.

Drugog dana sam za doručak ispržila jaja i dodala im avokado, a za užinu sam pojela šaku badema. Za večeru sam spremila svinjetinu sa spanaćem i kinoom bez putera. Trećeg dana za doručak opet čia puding, za ručak nudle sa spanaćem, a za večeru meksička hrana sa dosta pasulja.

Tek četvrtog dana sam otkrila ovseno mleko koje je super u kafi pa sam konačno popila dobru kafu za doručak, a za večeru smo poručili kinesku hranu. Petog dana sam shvatila da opet doručkujem jaja, jedem ostatke kineske hrane za ručak, a za večeru u restoranu nisam mogla da pogledam pola menija jer su jela imala mlečne proizvode u sebi.

Foto: Pixabay.com/ Mleko nekim ljudima otežava varenje i smeta u mršavljenju.

Šestog dana sam doručkovala jaja i slaninu, za ručak ostaci od večere, a za večeru sam pripremila nudle sa povrćem. Bila sma ljubomorna na moju decu koja su im dodala parmezan. Svanuo je i poslednji dan mog izazova. Čia puding je dobar, kafa sa bademovim mlekom i ne baš. Ostaci za ručak, za večeru piletina sa brokolijem i pirinčem i mnogo soja sosa.

Osmog dana sam se vratila mlečnim proizvodima. Nisam znala kako će moj organizam da reaguje na mleko i laktozu pa sam za svaki slučaj napravila i čia puding. Odlučila sam da ignorišem nelagodnost u stomaku nakon što sam se vratila mleku.

Foto: Pixabay.com/Organi za varenje biće vam zahvalni ako izbacite laktozu koja im otežava rad.

Nisam sigurna da sam imala više energije, ali sam se nesumnjivo mnogo bolje osećala. Iako sam samo nedelju dana bial bez mleka, primetila sam da sam manje naduvena. Nisam primetila da kuvam bez putera jer sam ga zamenila maslinovim uljem. Ovo je bio dobar pokazatelj da dosta toga dodajem hrani koju spremam bez realne potrebe za tim.

Najviše mi je falilo mleko u kafi i mogla bih da ga se odreknem u svemu sem u jutarnjoj kafi, objasnila je ona.

VIDEO Ovo su ponižavajuće posledice korišćenja mleka:

(Telegraf.rs/thekitchn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    29. maj 2018 | 10:09

    Do 19. godine sam litru ipo mleka konzumirao svaki dan. Sad mi je 36, smanjio sam na 2-3 velike solje dnevno. Nista lepse u zivotu od mleka. Redovna probava, bez prehlada, pun snage.... Samo deco pijte mleko i mlečne proizvode jedite.

  • Земунац

    29. maj 2018 | 12:22

    ...а тек када је прешла на динстано копито црног носорога и гаруански манго уз прелив од тибетанског маслачка... препородила се!

  • Terza

    30. maj 2018 | 23:05

    Za mojih 55godina sam popio par hiljada litara mleka I pojeo tonu mlečnih proizvoda. Nikad mi ništa nije falilo, zdrav sam I prav , a ova gospođa ima problem druge prirode-problem u glavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA