≫ 

Probao je dijetu koja je prepolovila princa Harija - i ostao bez teksta kada je video rezultate na svom telu

Pod budnim okom javnosti na kraljevskom venčanju biće i mladoženja koji je za ovu priliku baš sredio liniju

  • 6

Princ Hari rešio je da se dovede u red i da zablista pored svoje mlade Megan Markl pa je pre venčanja držao dijetu, ali je i često svraćao u teretanu.

Zašto britanska kraljevska porodica uvek čuva vrhove sa svadbenih torti?

On se odlučio za dijetu ne bi li blistao pored mlade, a njegova zdrava ishrana podrazumevala je svežu, neobrađivanu hranu poput voća, povrća i celog zrna žitarica koja ne sadrži dodatne šećere, so i ulja.

Foto: Pixabay.com/Princ Hari konzumirao je mnogo svežeg voća.

On se odrekao kuvane hrane i ugljenih hidrata, a povećao je unos kelja, kinoe i smutija od voća i povrća. To je drastično promenilo njegove navike u ishrani. Darlin Aberoju je odlučio da isproba ovu dijetu i evo kakvo je njegovo iskustvo iako je njegova ishrana podrazumevala kafu sa karamelom nekoliko puta dnevno, slatke i slane užine i mnogo belog pirinča.

- Prvog dana sam doručkovao dve mandarine jer su one bile jedian hrana u kući koja je sveža i nije obrađena, za ručak sam pojeo činiju spanaća, a za večeru pasulj. Drugog dana sam prespavao doručak, a za ručak sam spremio salatu sa grilovanom piletinom i šargarepama. Dodao sam malo sveže paprike, maslinovo ulje i biber i bilo je sjajno. Za večeru sam spremio škapme sa keljem i kinoom.

Trećeg dana sam se probudio uz zeleni smuti kojij sam napravio od kelja, jabuka, banana i kivija i bio sam gladan i posle toga. Za ručak sam pojeo preostalu kinou sa asparagusom. Četvrtog dana sam shvatio da žudim za voćem i povrćem umesto za slatkišima. Doručkovao sam činiju punu voća, a ručak sam morao da preskočim zbog obaveza. Večerao sam lososa sa paradajzom i crvenim lukom, brokolijem i ječmom.

Foto-ilustracija: Pixabay.com/Zdrava hrana i fizička aktivnost su ključne za dobar izgled.

Petog dana sam već bio ozbiljno upoznat sa ovom ishranom. Za doručak sam pojeo kajganu, a za večeru grilovanu piletinu, šargarepe i mešano povrće sa kinoom koja mi je dobro došla kao zamena za moj omiljeni pirinač. Šestog dana sam jeo opet voće za doručak, dok sam za ručak pojeo ostatke od jučerašnjeg dana. Kasno sam došao kući pa sam večeru preskočio, ali sam zato sedmi i opslednji dan mog izazova započeo smutijem. Večera nije mogla da prođe bez kinoe.

Najteže mi je palo to što sam tokom ove dijete mogao da pijem samo vodu. Na kraju nedelje izgledao sam i osećao se dobro. Koža mi je bila čistija i svetlija i imao sam više energije. Mogao sam da se igram i smišljam obroke, a iako sam bio na ovoj dijeti samo sedam dana, više se neću vratiti nekim nezdravim navikama i namirnicama, ispričao je on.

Pre nego se odlučite da probate ovu ili neku drugu dijetu, obavezno se posavetujte sa vašim lekarom koji je upoznat sa vašom zdravstvenom situacijom. Tako ćete znati da li mršavite zdravo i bez narušavanja vašeg zdravstvenog stanja.

(Telegraf.rs/businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA