≫ 

Napravila je spisak svih stvari koje dečko može da uradi kada dobije napad panike da joj pomogne - i ništa bolje danas nećete pročitati

Osobi koja ima napad nikako ne smete reći da se opusti, to će samo pogoršati stvari

  • 0

Ako nikada niste imali napad panike, ne možete da razumete to iskustvo. To verovatno znači da nemate pojma šta biste trebali da uradite da biste pomogli nekome ko ima napad, što takođe znači da možete pokušati na potpuno pogrešan način.

Kako upropastiti svoje dete: Ako uradite 80% od ovoga, čestitamo, uspeli ste!

I to je upravo razlog zašto su ovi saveti postali viralni, ovaj "vodič za napad panike" stvarno otkriva kako možete da pomognete nekome kada se oseća najgore, a saveti dolaze od osobe koja je dobro upoznata sa napadima.

Kako da uklonite gel kod kuće, a da pritom ne upropastite nokte?

Glumica i producent, Kelsi Darag, ima napade panike i anksioznosti, a sakupila je 15 "pravih" stvari koje će pomoći nekome da lakše prođe kroz paničan napad. Sa više od 7.500 retvitova i 22.000 lajkova, to je jedna od najkorisnijih stvari koje možete danas videti na Internetu. Ona je ovaj vodič napisala kao uputstva svom dečku.

 

Prema američkom Udruženju za anksioznost i depresiju (ADAA), čak 2,8 procenta Amerikanaca doživljava napade panike, a dvostruko više ih doživljavaju žene nego muškaraci.

Rasprostranjenost poremećaja osećaja panike, u kombinaciji sa činjenicom da do epizode može dovesti bilo šta, bilo kada, bilo gde, ovaj spisak čini ključnim informacijama u slučaju da se to nekada desi nekome koga volite. Napadi se dešavaju brzo, zato je važno da na vreme odreagujete.

ADAA izveštava da se u roku od samo nekoliko minuta čitavo stanje organizma jako menja, srce počinje jako da udara, osoba je u šoku sa osećajem bola u grudima, pojavljuju se vrtoglavice i ogroman strah. Može se desiti i da sami imate ove simptome, a da niste znali da bolujete od povremenih napada panike.

Kelsi zato ima odlične savete, jer i sama prolazi kroz sve ove simptome, ali napominje i da je savet medicinskog radnika uvek najbolja praksa.

Kada budete pored nekoga nekoga ko ima ove simptome, možda ćete se iznenaditi ili reći toj osobi da se opusti, a to su dve stvari koje samo pogoršavaju paniku. Umesto toga, ako probate tehnike disanja i dišete sa tom osobom, vi ćete biti njen heroj. I zaista, sve što je potrebno je da otvoreno razmišljate, nežno, umirujuće i, što je najvažnije  da vi sami budete smireni!

(Telegraf.rs / wellandgood.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA