≫ 

Pogledajte šta se zaista dešava sa stopalom ako svaki dan nosite visoke štikle (VIDEO)

Ako cipele sa visokim štiklama nosite povremeno nećete osetiti nikakve posledice, ali ako ih nosite često, posledice neće biti ni malo naivne

  • 2

Večito pitanje, koje muči skoro sve dame je da li su visoke potpetice zaista toliko opasne kao što se o tome priča? Ako cipele sa visokim štiklama nosite povremeno, nećete osetiti nikakve posledice. Međutim, ako uopšte ne nosite ravnu obuću, vaša stopala se mogu deformisati, ali ne samo ona već i kosti karlice i kičma.

Šta sve može da vam se desi ako pijete vodu zagađenu metanom?

U ravnim cipelama, telo ravnomerno raspoređuje telesnu masu na stopala, tako da čitavo stopalo trpi isti pritisak tela. Ako nosite cipele sa visokim štiklama, težište pritiska se pomera na prednji deo stopala, čime ono trpi i do 76 procenata više pritiska. Što znači da se masa tela ne raspoređuje jednako.

Nećete ih više ni pomirisati: 10 najnezdravijih namirnica koje jedemo u Srbiji, a prave haos u organizmu

Takav položaj tela izaziva bol u mišićima nogu, a tokom dužeg vremena može i da izazove skraćivanje tetiva u predelu peta. Zbog toga se kosti karlice deformišu, a kičma se povija unapred. Osim toga, i položaj nožnih prstiju se deformiše.

Za detaljnije objašnjenje pogledajte video:

VIDEO Ona može i u ravnom da bude pa je svi primećuju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    15. jun 2018 | 10:24

    Sve za lepotu

  • Mira

    19. maj 2019 | 13:57

    Sve zavisi kako se hida u stiklama. Ako cure idu (80%) kao rasklopljeni robot, sa korakom od metar i ljuljanjem, ode sve. Ako hidaju sitnim, laganim koracima koristeci samo misice nogu i kukove nema stete. A dnevni se bez stikli provede mnogi vise vremena nego u njima. Od svoje 19re nosim stikle, sada mi je 52. Stopala su mi savrsena. Tako da...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA