≫ 

Otkrila je "čudesni" lek koji za 30 minuta leči kožu kada izgorite na suncu

Prvo ćete osetiti kako vas opekotine peku i kako su vrele, a nakon 30 minuta ćete osetiti kako vam se koža hladi

  • 2

Sindi Alen Stjuart (34) iz Teksasa je na svom Fejsbuk profilu otkrila svoj genijalni lek protiv opekotina od sunca. Ona je podelila fotografije svojih leđa pre i posle primene ovo leka. Sindi je kao svoje iznenađujuće sredstvo za kućno lečenje opekotina navela penu za brijanje, a kaže da se prva olakšanja osećaju odmah nakon primene pene.

Šta je to intuitivna ishrana i zašto je bolja od bilo koje druge dijete?

Na fotografiji pre, njena leđa su pokrivena bolnim opekotinama, sa belim tragovima od kupaćeg kostima. Druga fotografija pokazuje da na njenim leđima nema ni tragova od opekotina. Sindi je u svom postu objasnila da joj je ovaj lek za opekotine od sunca preporučio suprug, nakon što ga je naučio od svoje majke.

- Prvo, kupite penu za brijanje sa mentolom. To mora biti pena i mora imati mentol u sebi. Zatim nanesite penu za brijanje na opekotine. Izgleda kao čudan ritual brijanja, ali verujte mi deluje! Ne trljajte penu, samo pustite da stoji na koži. Prvo ćete osetiti kako vas opekotine peku i kako su vrele, a nakon oko 30 minuta, pena za brijanje će izgledati kao da se rastvorila u tačkama. Izgledaće kao da je osušena. Počećete da osećate kako su vam opekotine hladne i to je dobar znak! - napisala je Sindi u svom postu.

Sindi je napisala da tretman može da se ponovi i sledećeg dana ako je potrebno, naglašavajući da su dva tretmana obično dovoljna da se uklone opekotine od sunca.

- Nakon pola sata, isperite penu mlakom ili hladnom vodom. Ove fotografije pokazuju moj tretman. Druga fotografija je snimljena treći dan nakon mog tretmana. -  napisala je Sindi.

- Spavala sam sjajno nakon prvog tretmana, a kada su narednog dana počela da me peku ramena, opet sam ih namazala penom za brijanje. - napisala je Sindi.

Foto: Print Skrin Facebook / Cindie Allen-Stewart / Sindi Alen Stjuart pre nanošenja pene za brijanje

Njen post je dobio 38.000 lajkova za samo četiri dana, a šerovan je više od 206.000 puta. Iako nema naučnih dokaza da pena za brijanje funkcioniše kao sredstvo za zaštitu od opekotina, veruje se da mentol sadržan u mnogim proizvodima za negu može pomoći u lečenju opekotina.

Nikad bez čaše vode! Gutanje tablete "na suvo" može biti katastrofalno po jedan organ

- Pene za brijanje u većini slučajeva imaju mentol i druge hemikalije koje prirodno hlade kožu. - rekao je dr Džonet Keri, dermatolog u Majamiju.

Dr Džesika Krant, dermatolog u Njujorku, kaže da mentol može pomoći u hlađenju toplog osećaja koji nastaje od opekotina od sunca, mentol brzo isparava i sa sobom nosi deo toplote tokom isparavanja.

Foto: Print Skrin Facebook / Cindie Allen-Stewart / Sindi Alen Stjuart posle nanošenja pene za brijanje

VIDEO: Da li ispravno koristite kremu za sunčanje?

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    25. jul 2018 | 10:50

    To je ok, al to je trenutno rashladjivanje koze, mora da se zaustavi proces upale tako sto ce se popiti neki lek protiv upala, poput paracetamola ili brufena. Ko ima problem sa brzom reakcijom koze na sunce i crvenilom, nek proba sa paracetamolom, meni fino resana problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA