Dobro obratite pažnju: Da li smete da se kupate u moru ili bazenu ako ste trudni?

Kupanje u bazenu, koji koristi veliki broj ljudi se generalno ne preporučuje ženama jer su genitalne upale česte nakon njihovog korišćenja

  • 0

Iako se plivanje preporučuje kao idealna aktivnost za trudnice, često se postavlja pitanje oko potencijalnih opasnosti koje prete iz morske ili vode iz bazena. Da li je stvarno štetno da se kupate u moru ili na bazenu ako ste trudni?

10 načina da se za samo jedan dan oslobodite dosadnih i bolnih bubuljica u ušima

Vrućina i izlaganje suncu neće štetiti bebi nego trudnici

Štetnost UV zraka, moguće opekotine i dehidracije su razlog za boravak u hladu od 10-16 sati. Plivanje u čistom moru je dozvoljeno samo ako je nalaz i status trudnoće uredan, odnosno ako nema dijagnoze pretećeg pobačaja ili prevremenog porođaja.

Vrućina i izlaganje suncu neće štetiti bebi nego trudnici Foto: Pixabay.com

Plivanje je zdrava i korisna aktivnost koja se preporučuje nezavisno od toga u kom ste mesecu trudnoće. Trudnice bi trebale da pripaze na to da more ne bude prehladno da ne bi doživele temperaturni šok. Osim toga, treba pripaziti i na udobnu obuću i odeću.

Bazeni nisu uvek preporučljivi, uglavnom zbog čistoće vode i lične higijene drugih ljudi. Kupanje u bazenu, koji koristi veliki broj ljudi, generalno se ne preporučuje ženama jer su genitalne upale česte nakon njihovog korišćenja. Idealni su bazeni u kojima je voda besprekorno čista i ne koristi ih mnogo ljudi.

Bazeni nisu uvek preporučljivi, uglavnom zbog čistoće vode Foto-ilustracija: Profimedia

(Telegraf.rs / Izvor: zdravakrava.24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA