≫ 

Celog života pogrešno jedete jabuke, a pravi način olakšava lakše gubljenje kilograma i štiti od raka

Ukoliko ljuštite jabuke pre nego ih jedete, odmah prestanite

  • 3

Iako je mnogo lakše pojesti jabuku kada joj skinete koru, to zapravo i nije najzdraviji i najhranljiviji način da pojedete jabuku.

Kokosovo ulje je "čist otrov": Naučnici sa Hardvarda tvrde da je to čudovište u organizmu

Postoji mnogo benefita koje dobijamo kada jedemo jabuku sa korom jer se u njoj nalaze velike količine polifenola, koji ima veoma važnu u logu u mršavljenju i sprečava rast i umnožavanje ćelija raka. Neka istraživanja pokazuju da može čak i da spreči napredovanje osteoartritisa.

Oljuštena ili ne, pitanje je sad? Foto: Pixabay.com

Polifenol se nalazi u zelenom čaju i borovnicama, a iako ga možemo dobiti i kada jedemo oljuštenu jabuku bolje je da jedemo i koru jer ona sadrži dva i po puta više antioksidanata. Ovo su samo neki od razloga zašto je dobro jesti koru jabuke.

Tajna mršavljenja

Ukoliko jedete jabuke lakše ćete izgubiti neželjene kilograme jer ćete imati vaš apetit pod kontrolom.

Borba protiv raka

Redovnim jedenjem jabuka možete da smanjite rizik od nekih najčešćih oblika raka uključujući rak dojke, prostate, debelog creva i neke oblike limfoma.

Pomaže da vaše srce bude zdravo

Jedna jabuka dnevno i vaše srce će uvek biti zdravo. Foto: Pixabay.com

Ako jedna jabuka dnevno drži lekara dalje od nas, to je zato što ona može da održava naše srce zdravim. Redovnim konzumiranjem jabuka smanjujete šanse za oboljevanje od kardiovaskularnih oboljenja.

Koža i kosti

Osteoartritis je stanje koje pogađa jednog od 5 Amerikanaca, pokazuju istraživanja. Polifenol procijanidin održava zglobove zdravim i usporava napredovanje osteoartritisa kod uzoraka životinja u laboratorijskom istraživanju. Slede istraživanja na ljudima.

VIDEO: Zog specifične ishrane, ovaj sport vodi u BOLESTI

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ми Ја

    22. avgust 2018 | 13:32

    Знате ли ви колико пута су тако "лепе" и "сјајне" јабуке третиране? Нисам сигурна да ни оно што је унутра баш здраво. Здрава јабука је она са брда, у којој има црв (црв не иде на отров), квргава, без оног кад је перете вода клизи са ње као да је воскирана. Е, то је јабука, коју не можете наћи ни у једном маркету, ни на пијаци. Сретници су они који то произведу и поједу.

  • Sale

    22. avgust 2018 | 13:14

    Sve je ovo OK da se jabuke ne prskaju 20-tak puta do faze branja.

  • Johnny Repp

    23. avgust 2018 | 07:54

    Pojedeš dve jabuke umesto večere, one ti istružu creva i onda u ponoć desant na frižider. Provereno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA