≫ 

Ovaj sastojak nikako ne smete da stavljate u smuti ako želite da smršate

Smutiji su odličan način da poboljšate svoje fitnes rezultate i održite težinu

  • 0

Kada pravimo smutije oni najčešće sadrže voće i povrće i snabdevaju naš organizam vitaminima i sastojcima koji su potrebni da bismo sagoreli kalorije.

Istopiće vas dok trepnete: 6 jednostavnih napitaka za ravan stomak

To se dešava samo onda kada dodajemo prave sastojke. Zapravo, postoji sastojak na koji fitnes eksperti upozoravaju one koji su na posebnom režimu ishrane jer dovodi do povećanja telesne težine - proteinski prah.

Pravite smuti od voća i povrća. Foto: Pixabay.com

Proteinski prašak je popularan sastojak smutija kod onih koji žele da izgrade mišiće ili naprave zamenu za obrok, ali je to slučaj samo kada se dodaju dobri i čisti sastojci.

Oni upozoravaju da većina proizvođača dodaje šećer i štetne aditive u pravljenje proteisnkih praškova koji mogu da dovedu do gojenja jer imaju veću količinu šećera u sebi. Ono što vam zapravo treba jeste protein, a ne gomila hemije koja vam nanosi više štete.

Ako ne možete da zamislite vaše smutije bez proteinskog praška, ne morate da prestanete da ga koristite. Sve što trebate da uradite jeste da pronađete brend koji proizvodi najbolji mogući proteinski prašak i koristite njega. Savet je da koristite proteinski prašak sa najmanje 20 grama proteina i sa manje od 5 grama ugljenih hidrata po jednoj dozi.

Izbacite ovaj sastojak i videćete kako ćete brže i više mršaviti. Foto: www.pixabay.com

Najbolje je da izbegavate proteinske praškove sa ukusom jer oni sadrže veštački zaslađivač. Ukoliko žudite za čokoladom ili vanilom, dodajte ekstrakt vanile ili kakao prah kao zdravije alternative.

(Telegraf.rs/shefinds.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA